Az avokádó elsősorban azért vált olyan népszerűvé, mert egészséges zsírokat tartalmaz, különösen a mono- és telítetlen zsírsavakban gazdag. Ezek az egészséges zsírok esszenciálisak az agy és a szív egészséges működéséhez, valamint segíthetnek a zsírégetésben és az éhség csökkentésében is.
Mire jó az avokádó?
Mindig hibátlan avokádót vegyünk. Ha csak később használnánk fel a gyümölcsöt, akkor vehetünk nem túl érettet, hiszen a konyhában, szobahőmérsékleten néhány nap alatt megérik és kellemesen megpuhul. Ha viszont érettre vágyunk, akkor olyat keressünk, aminek minden oldalán egyforma az állaga, foltoktól, puhább részektől mentes. Az érett példányokat néhány napig még a hűtőben lehet tárolni. Az érett avokádónak nagyjából olyan az állaga, mint egy érett baracknak.
Mire használhatjuk?
Az avokádó valóban sokoldalú és tápláló gyümölcs, sok egészségügyi előnnyel jár. Fontos viszont figyelembe venni a kalóriatartalmát, ha fogyókúrázunk. Az avokádó rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az egészséges életmódhoz és a jó közérzethez. Építsük bele napi étrendünkbe, keresgéljünk recepteket. Alább hoztunk egy klasszikus, de mennyei csirkesaláta receptet.
AVOKÁDÓS CSIRKESALÁTA
Hozzávalók:
2 avokádó
1 grillezett csirkemell
1 uborka
1 szál halványítózeller
1 kaliforniai paprika
1 újhagyma
szerecsendió
só
porcukor
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál majonéz
Elkészítés:
Felszeleteljük az uborkát, a zellert, a hagymát. Felkarikázzuk a paprikát és a zöldségeket egy tálban összekeverjük. Megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk az avokádót, a csirkemellet apró kockákra vágjuk és mindkettőt a salátához adjuk. A majonézt kikeverjük egy kis szerecsendióval, borssal, citromlével, sóval, cukorral és tejföllel lazítjuk. Ezzel az öntettel átkeverjük a salátát és tálaljuk. Egészségetekre!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.