Letarolta a TikTokot az otthon elkészíthető Dörmi maci receptje: finomabb, mint a bolti

édesség Dörmi maci recept
Sok gyerkőc kedvenc édessége, a Dörmi maci már otthon is elkészíthető! Ha eddig csak a boltok polcairól vásároltad meg a magyar édességet, akkor ennek most vége, ugyanis megjelent a TikTokon egy recept, a végeredmény pedig önmagáért beszél!

A Dörmi macit mindenki szereti, a gyerkőcök legalábbis biztosan. Már nemcsak csokis, hanem vaníliás, banános, áfonyás, és epres verzióban is létezik, amiket nem csak a boltok polcairól leemelve fogyaszthatod, mostantól te is elkészítheted. Megérkezett az — állítólag — tökéletes Dörmi-recept a TikTokon, a végeredmény pedig látszólag ugyanolyan, mint az eredeti édesség. 

Dörmi maci, recept, TikTok
Az otthon elkészítette Dörmi maci legalább olyan finom, mint a bolti
Forrás: Shutterstock

A Dörmi maci receptje:

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • vanília aroma
  • 3 teáskanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál nutella

Először a 2 db tojássárgáját habosra kell keverned a 3 evőkanál cukorral, majd hozzáadhatod a 3 evőkanál olajat és a tejmennyiséget is. Szitálj hozzá a kész masszádhoz 3 evőkanál lisztet és egy csapott teáskanál sütőport. Ha ezzel elkészültél, tedd félre, és verd kemény habbá a megmaradt tojásfehérjéket. Ha sikerült elérned a tökéletes hab állagot, óvatosan keverd hozzá a félretett tésztádhoz, amit vanília aromával - vagy bármivel - ízesíthetsz.

Vegyél elő egy kis tálat, amibe tegyél 3 teáskanál kakaóport. Ezt keverd össze 3 evőkanál masszával. Miután elkészültél az alaprecepttel, szükséged lesz egy szilikon maciformára, amit ki kell olajoznod. Ha előkészültél a sütéshez, akkor a Dörmi maci formába töltsd bele a kész masszát. Süssd 20 percig 160 fokon a sütőben. Miután elkészültek a finomságok, tedd ki hűlni őket egy fél órára. Végül tegyél egy nyomózsákba pár evőkanál nutellát, és töltsd meg a macik hátulját 3 kiszúrt ponton. 

A végeredmény önmagáért beszél, jó étvágyat!

@egyem.meg Házi Dörmi 🐻 Hozzávalók:2db tojás,3ek cukor,3ek olaj,3ek tej,3ek liszt,1cs tk sütőpor, 1cs só,van.aroma,1cs tk kakaó,3-4 ek nutella #fy #fyp #foryou #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral #fypシ゚viral #foryourpage #neked #nekedbelegyen #gastro #food #tiktok #yummy #recipe #recept #nutella #dessert #dörmi #dörmimaci #csokisdörmi ♬ Scared Kettle - DJ BAI

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.