A kínai pirított tésztát mindenki szereti. Sokan azt gondolják, elkészíten ördöngösség, pedig ez egyáltalán nincs így. A megfelelő hozzávalók beszerzése után gyerekjáték összedobni.
1. Áztassuk a rizstésztát langyos vízbe 10 percre.
2. Ha friss zöldbabot használunk, kevés sós vízben főzzük roppanósra. A gombát szeleteljük fel. A paprikát, a sárgarépát és a cukkinit hosszú, vágjuk vékony csíkokra.
3. Egy felforrósított wokban a szezámolajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát és a felkarikázott csilit. Dobjuk rá a sárgarépát, a zöldbabot és a cukkinit, kis idő múlva adjuk hozzá a gombát és a paprikát is.
4. Kevergetve süssük át – mivel vékonyra vágtuk, nem kell hozzá sok idő. Locsoljuk meg a szójaszósszal. Hintsük meg az őrölt gyömbérrel és a borssal. Szedjük rá a leszűrt tésztát, és pirítsuk össze. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk még hozzá sót.
Elkészítési idő: 20 perc
1 adag: 520 kcal
11 kínai kaja házilag - a szezámmagos csirkétől a pirított tésztáig minden receptet megtalálsz a Mindmegettén!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.