Zöldséges, csípős pirított tészta — Így készül a kedvenc kínai kajánk

recept kínai konyha pirított tészta
Amikor betérünk egy kínai étterembe, nem győzünk válogatni a finomságok közül. De mi lenne, ha a legnagyobb kedvencünket elkészítenénk otthon? A zöldséges pirított tészta receptje következik!

A kínai pirított tésztát mindenki szereti. Sokan azt gondolják, elkészíten ördöngösség, pedig ez egyáltalán nincs így. A megfelelő hozzávalók beszerzése után gyerekjáték összedobni. 

zöldséges pirított tészta
Zöldséges csípős pirított tészta

A zöldséges, csípős pirított tészta receptje

Hozzávalók (4 személyre):

  • 400 g rizstészta 
  • 250 g zöld színű zöldbab (friss vagy fagyasztott)
  • 200 g gomba
  • 1 db piros kápia vagy kaliforniai paprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 db piros csilipaprika
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál szezámolaj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

1. Áztassuk a rizstésztát langyos vízbe 10 percre.

2. Ha friss zöldbabot használunk, kevés sós vízben főzzük roppanósra. A gombát szeleteljük fel. A paprikát, a sárgarépát és a cukkinit hosszú, vágjuk vékony csíkokra.

3. Egy felforrósított wokban a szezámolajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát és a felkarikázott csilit. Dobjuk rá a sárgarépát, a zöldbabot és a cukkinit, kis idő múlva adjuk hozzá a gombát és a paprikát is. 

4. Kevergetve süssük át – mivel vékonyra vágtuk, nem kell hozzá sok idő. Locsoljuk meg a szójaszósszal. Hintsük  meg az őrölt gyömbérrel és a borssal. Szedjük rá a leszűrt tésztát, és pirítsuk össze. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk még hozzá sót. 

Elkészítési idő: 20 perc 

1 adag: 520 kcal

11 kínai kaja házilag - a szezámmagos csirkétől a pirított tésztáig minden receptet megtalálsz a Mindmegettén!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.