Két fenséges hot dog recept, amit bűn lenne kihagyni

hot dog, fresh corner, mol, lidl, Pick
MOL -
finomság mol pick hot dog lidl
Ha te is rajongsz a frissen készült finom falatokért, a magyaros vagy épp a pikáns ízekért, valamint a töltőállomásokon kapható ropogósra sütött kifli és grillkolbász párosáért, akkor van egy remek hírünk a számodra: már az otthonodban is élvezheted kedvenc grillkolbászaidat, méghozzá a legjobb minőségben.

Nagyszabású sajtótájékoztatón vehetett részt a Life.hu csapata. A keddi eseményt a Mol Campusban tartották, ahol újságírók jelenléte előtt mutatták be az ország legkedveltebb hot-dogjának kolbászait, amelyeket eddig csak a MOL kutakon lehetett kapni, most viszont már a Lidl üzleteiben is elérhetőek csomagolt verzióban, ráadásul mindhárom népszerű ízben: klasszikus, sajtos és magyaros.

Mol, Fresh Corner, hot dog kolbász Lidl
A Fresh Cornerekben kapható hot dogok kolbásza már a Lidlben is elérhető
Forrás: MOL

Ez nem csak töltőállomás, kulináris kalandozás

Immár három éve találkozhatnak a vásárlók a Fresh Cornerekben a friss és ropogós kiflivel, valamint a PICK minőségi kolbászával készülő hot doggal - köszönhetően annak, hogy a MOL felismerte: egyre többen vágynak minőségi ételekre még akkor is, ha éppen úton vannak. A hot dog ehhez remek választás, és évtizedes hagyománya van nemcsak Magyarországon, de az egész régióban. 

Ez volt az első amerikai gyorséttermi fogás, amely elérhető volt hazánkban és jóval a hamburger felbukkanása előtt lehetett már hot dogozni Budapesten és a Balatonnál.

A MOL és a PICK ennek mentén igazi kedvencet alkotott, amikor bevezették a 94%-os hústartalmú, bükkfán füstölt kolbásszal készült hot dogot. Ebből a hot dogból tavaly több mint tízmilliót vásároltak csak Magyarországon, és további 14 milliót a környékbeli országokban. Ha ezt a több mint 24 millió kolbászt összefűznénk, akkor Szegedtől egészen Grönlanding érne el a “kolbászlánc”.

Mol, Fresh Corner, hot dog kolbász, Lidl
Már haza is viheted a Mol töltőállomásain kapható hot dogok ikonikus kolbászát
Forrás: MOL

"Az elmúlt időszakban a minőségi ügyfélkiszolgálásunk alappillérének számító Fresh Corner egy gasztroélményeket is kínáló, nemzetközi lánccá nőtte ki magát, amely Lengyelországtól Szlovénián át Szerbiáig ugyanazt a magas színvonalat nyújtja a vásárlóknak. A Fresh Corner életében újabb rendkívül fontos lépés, és 

Magyarországon eddig példa nélküli, hogy a Fresh Cornerek legnagyobb sikerterméke a vásárlók otthonába is beköltözik. Ehhez a legnevesebb partnerekkel fogtunk össze, a PICK-kel és a Lidl-lel.

Mostantól Magyarország legkedveltebb hot-dogja a nyári grillezések, baráti, családi összejövetelek része lehet" – tette hozzá Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi igazgatója.

A variációk tárháza ezúttal is végtelen

Az esemény sztárvendége Dobó Ági, a Konyhafőnök VIP nyertese volt, aki a helyszínen egy gyors látványfőzést tartott a tőle megszokott jó hangulatban. Ági gyakran ad a fiainak hot dogot vacsorára, emellett nagy rajongója a magyaros és mexikói ételeknek, így egyértelmű volt, hogy most is ennek a két konyhának a sajátosságait ötvözte a kétféle hot-dog elkészítésekor.

Dobó Ági Mol, hot dog, LIDL
Dobó Ági receptje: a a Fresh Cornerekben kapható hot dog az otthonunkba is beköltözik
Forrás: MOL

Ha te is ki szeretnéd próbálni Ági receptjeit, a lecsó szószos - kolbász morzsás “magyaros” hot-dogot és a közép-amerikai változatot, vagy csak egy finom vacsorát készítenél a családnak, keresd a PICK X Fresh Corner hot-dog kolbászait a Fresh Cornerekben a MOL töltőállomásain, emellett szeptember végéig kizárólag a Lidl-ben, később pedig a nagyobb élelmiszerüzletek polcain.

Dobó Ági ezt a két receptet ajánlja a PICK X Fresh Corner hot dog kolbászok otthoni elkészítéséhez:

“Magyaros” hot dog (lecsó szósz - ropogós kolbász morzsa)

Hozzávalók 4 db hot-doghoz:

  • 4 db hot- dog kifli („lyukas” verzió)
  • 4 db magyaros PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 4 db tv paprika
  • 2 db nagyobb, érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 tk Himalája só, fél tk őrölt bors, 1 tk füstölt pirospaprika
  • + 2 db magyaros hot dog kolbász
  • 1 evőkanál kristálycukor (opcionális, ha szükséges)

Elkészítés:

  1. Felkockázzuk a zöldségeket, és felkarikázunk 2 PICK X Fresh Corner kolbászt egészen vékonyra.
  2. A kacsazsírt hevítjük, majd a karikázott kolbászt NAGYON ropogósra pirítjuk, mint egy chipset, kiszedjük a zsírból, és félretesszük tálalásig, hagyjuk kihűlni, majd durvább darabokra törjük/morzsoljuk.
  3. A (kolbászos) zsíron a kockázott paprikát és az aprított hagymát (együtt) lepirítjuk, amíg színt nem kapnak, majd jöhet rá a paradicsom és a fűszerek, lefedjük, és max. 10 percig főni hagyjuk. Ha nem eresztett elég levet a paradicsom, egy kevés vízzel pótoljuk, de nem kell, hogy túl szaftos legyen.
  4. A kész lecsót leturmixoljuk homogén, szósz állagúra.
  5. Az olajon a maradék 2 kolbászt megsütjük egy serpenyőben.
  6. A hot dog kiflibe teszünk a szószból, mehet bele a kolbász, majd egy kis szósz a tetejére és rá a kolbászmorzsa.

“Közép-amerikai” stílusú (kukoricasalsa - tejföl - koriander)

Hozzávalók 4 db hot-doghoz:

  • 4 db klasszikus PICK X Fresh Corner hot-dog kolbász
  • 4 db amerikai stílusú, “nyitott” kifli
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 kis konzerv csemege kukorica
  • 2 érett, közepes méretű paradicsom
  • 2 kicsi (1 nagyobb/közepes) salotta hagyma
  • 1 kisebb lime leve
  • fél csokor friss koriander
  • csapott tk. himalája só
  • 2 dl 20 %-os tejföl + fél tk. Himalája só + 1 csipet füstölt piros fűszerpaprika + pici bors +1 dl zsíros tejszín / fél dl tej (hígítani a tejfölös szószt)
  • jalapeno konzerv / befőtt, karikázott díszítésnek + friss koriander

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a salsát, amihez a kukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát és a koriandert apróra vágjuk, és összekeverjük egy tálban, majd sózzuk, és ráfacsarjuk a lime levét, összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
  2. A tejfölt a tejjel/ tejszínnel, sóval, pirospaprikával, borssal kikeverjük.
  3. A PICK X Fresh Corner kolbászokat egy (lehetőleg rácsos aljú) serpenyőben az étolajon intenzíven grillezzük.
  4. A hot dog kifliket bevágjuk, és egy száraz serpenyőben (palacsinta sütőben) körbepirítjuk.
  5. Összeállítjuk a hot dogot: szósz - kolbász - salsa - még pár csepp szósz - pár levél friss koriander - egy-két karika japaleno

 

Szerző: Antalfi Krisztina

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.