Eddig rosszul használtuk a hűtőnket – a „helyes” tárolási mód sokkal hosszabb ideig tartja frissen az élelmiszereket

hűtő, hűtőszekrény
Shutterstock - Andrey Popov
hűtőszekrény videó zöldség tipp
Nem is hinnénk, hogy milyen egyszerű trükkök kellenek csak ahhoz, hogy frissen tartsuk a zöldségeket és a gyümölcsöket. A hűtő helyes használatán múlik.

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az étel néhány nappal a vásárlás után már meg is romlik. Ezért most Chantel Mila életmódguru felfedte azt az optimális módot, hogy a rágcsálnivalóink tovább maradjanak frissek. A hűtő helyes használata a kulcs.

hűtő
Hűtő: néhány trükk, ami megkönnyíti az életedet Forrás: "Forrás: Shutterstock "

Hűtő: ha így használod, minden tovább marad friss

Sokan csak automatikusan pakoljuk be a hűtőszekrényünket, anélkül hogy túl sokat gondolkodnánk a dolgok sorrendjén. De egy életmódguru most azt állítja, hogy van egy tuti trükkje az ételek hosszabb ideig frissen tartására – és ez magában foglalja az ételek „helyes” módon történő tárolását is. 

„Hét trükk az ételek és zöldségek hosszabb ideig történő frissen tartásához”

kezdte TikTok-videóját Chantel Mila, majd így folytatta: 

Először is tegyél papírtörlőt a zöldségek tetejére, hogy megelőzd a fonnyadást, citromokat pedig tedd vízbe, hogy akár hónapokig is frissek maradjanak. A joghurtot pedig érdemes fejjel lefelé tárolni, hogy friss maradjon.

Bár ez elsőre furcsának tűnhet, Chantel módszereinek azonban hatalmas rajongótábora van. A Fed & Fit bloggere azt is elmagyarázza, hogy a papírtörlős trükk különösen jó a salátalevelek számára, így akár két hétig is elállhatnak.

„Imádom a friss zöld salátát, és szeretek arra gondolni amikor vásárolok, hogy biztosan mindet fel fogom használni a héten, azonban a hét végén jön rá az ember, hogy még rengeteg saláta maradt, sajnos azonban már korántsem frissek és ropogósak... Ez a trükk pedig annyira egyszerű, és garantáltan meghosszabbítja a saláta élettartamát akár két hétig is!”

– lelkendezett a papírtörlős trükkről a guru. 

Közben a Blightly szakértői azt is javasolják, hogy a vízbe áztatós trükk nemcsak a citromokon, hanem a lime-okon is működik.

„...tárold őket a hűtőben, ezek az enyémek körülbelül másfél hónappal ezelőtt vásároltam – szó szerint úgy néznek ki, mint amikor vettem őket!”

– magyarázza a videóban a Blightly egyik szakértője. 

Visszatérve Chantel tippjeire, egy kettő igencsak megdöbbentették a nézőit. A friss tojások vásárlásakor például azt tanácsolja, hogy jelöljük meg a régieket, hogy tudjuk, melyiket kell előbb elhasználnunk. Az almát és a banánt pedig külön tároljuk, nehogy megrontsák egymást..

A legvéső tippje a bogyós gyümölcsök megmentéséről szólt: 

„Áztassuk be a bogyókat vízbe és fehér ecetbe, hogy megszabaduljunk a penésztől, majd mossuk meg és szárítást követően légmentesen tároljuk”

A trükkök helyes alkalmazását itt meg is nézheted:

@mama_mila_ 7 tricks to keep your food + veggies fresher for longer 🙌 which ones will you try first? 🥬🍅 1. Place paper towel on top of greens to prevent wilting
2. Submerge lemons in water to keep them fresh for months
3. Store yoghurt upside down to keep it fresher
4. Mark eggs when restocking to know which ones to use first
5. Store apples and bananas separately to avoid spoiling other fruit
6. Store bread in the fridge to prevent mould
7. Soak berries in water + white vinegar to rid mould, wash + dry before storing them airtight #fridgerestock #fridgeorganization #fridgeorganisation #fridgegoals #homehacks #hometips #fridgerestockasmr ♬ What You Won't Do for Love - Bobby Caldwell

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.