A mákos tészta nagy kedvenc hazánkban, és most végre az egész világ megismerheti, sőt, el is készítheti a New York Timesnak köszönhetően.
A lap gsztrórovata tette közzé a receptet, egy olyan fotóval ajánlva a közösség médiában, amelyen a következő szöveg olvasható: „Ehhez a népszerű magyar ételhez csak négy összetevőre van szükség".
A mákos tésztáról szóló poszt szövege pedig így szólt: „Ez a mákos tésztaétel már a 16. században a parasztok által kedvelt, szerény étel volt. Megfizethetőségének és vonzerejének köszönhetően gyorsan nőtt a népszerűsége, mígnem egész Magyarországon, Kelet- és Közép-Európa egyes részein elterjedt."
A receptet is belinkelték Poppy Seeds Noodles címmel, amit a New York Times oldalán érhettek el a követők. Az írásban megjegyzik, hogy az étel íze nagyban függ a tészta minőségétől, és arra is figyelmeztetnek, hogy mindenképpen ellenőrizzük a mák szavatosságát felhasználás előtt, mert könnyen avasodik.
A mákos tésztára Amerikában egzotikus ételkülönlegességként tekintenek, főleg azért, mert a mák egyáltalán nem annyira elterjedt arra, mint a környékünkön.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Első lépésben a tésztát egy enyhén sós vízben kifőzzük a csomagoláson olvasható instrukciók szerint. Ha a tészta elkészült, leszűrjük, aztán még melegen jó alaposan átforgatjuk a vajjal. A mákot a porcukorral összekeverjük, aztán összeforgatjuk a vajas tésztával.
A mákos tészta Magyarországon és a környező közép-európai országokban (például Ausztriában és Szlovákiában) is népszerű, és gyakran készítik különleges alkalmakra vagy hétköznapi étkezésekhez is. Bár az alaprecept nagyon egyszerű, léteznek kevésbé ismert változatai is. Egyesek tejföllel vagy mézzel is készítik, mások mazsolát vagy egyéb aszalt gyümölcsöket adnak hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.