Fedezd fel velünk a gasztronómia legszokatlanabb ételeit! A világ legfurcsább ételei nemcsak kinézetükben, de néha ízükben (vagy éppen szagukban) is meghökkentőek, viszont igazi különlegességek, amelyeket vagy szeretni fogsz, vagy soha többé nem fogsz megkóstolni.
A casu marzu egy különleges és vitatott sajtfajta Szardíniáról, különlegessége, hogy élősködők, például a szardíniai repedőlégy lárvái telepednek meg benne. A juhtejből készített kemény sajtot meleg és nedves helyen tárolják, és a benne kikelő kukacok és férgek munkája révén válik lággyá és krémessé, ami megadja jellegzetességét és egyedi ízét. A kukacok jelenlétét persze sokan elég visszataszítónak tartják, viszont akinek sikerül leküzdenie undorát és megkóstolja, különleges ízélményben lehet része a sajt rajongói szerint.
A balti-tengeri heringet sóval erjesztik, hogy megakadályozzák a rothadást. , amelyet az erős szaga miatt sokszor szabadtéren nyitnak fel. A svédek meghökkentő eledelét manapság főleg sós lében, konzervben találják és kinyitva olyan csípős aromát bocsát ki, hogy általában kint kell fogyasztani. Az erjesztett hering íze jellegzetesen erős és savanykás.
Az erjesztett és konzervált kacsa- vagy tyúktojás a kínaiak egyik kedvenc csemegéje. Miután néhány hónapig agyag, hamu és égetett mész keverékében tárolják, a sárgája sötétzöld vagy akár fekete színűre és nyálkássá válik, míg a fehérje sötétbarna, áttetsző zselés állagú lesz. Erősen kén - és ammónia illata van, de az íze nagyjából olyan, mint egy kemény tojásé.
Egy híresen büdös gyümölcs, amelynek erőteljes szaga sokak számára kellemetlen, de az íze édes és krémes. A durian, gyakran „a gyümölcsök királyaként” emlegetett egzotikus gyümölcs, jellegzetes, erősen szagú húsáról ismert, amely sokak számára megosztó élmény. Délkelet-Ázsiában különösen népszerű, és gyakran használják desszertekben vagy helyi ételekben. A durian gazdag vitaminokban, például C-vitaminban, és ásványi anyagokban, mint a kálium. A gyümölcs külső héja vastag és tüskés, míg belsejében krémes, édes ízű hús található.
Ropogósra sütött tarantula, amely a helyi ínyencek kedvence. A sült pók a kambodzsai Skuon városában népszerű regionális csemege, amelyet úgy készítenek, hogy MSG-ben (monoszódium-glutamát, ízfokozó adalékanyag ), cukorban és sóban pácolják, majd fokhagymában kisütik. Nyilván több hús van rajta, mint egy szöcskén, de a hasában viszont furcsa barna iszap található, ami főleg belsőségből, tojásból és ürülékből áll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.