Az alábbi receptek között találsz alkoholos és alkoholmentes forró karácsonyi italt is. Egy biztos: bármelyiket is választod, az ünnepi hangulat és az elsőosztályú ízélmény garantált.
1. Első lépésként keverd össze a tejet, a tejszínt, a cukrot, a narancshéjat és a fűszereket egy lábasban, majd forrald fel a keveréket alacsony hőfokon.
2. Ezután vedd le a tűzről a lábast, és egy szűrőn keresztül öntsd át az egyveleget egy olyan kancsóba, amely bírja a meleget. Vedd ki a szegfűszeget és a narancshéjat.
3. Az ízesített, meleg tejet öntsd vissza a lábasba, majd keverd bele a vaníliát és a csokoládét, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad és sima nem lesz.
4. Ha szükséges, tedd vissza a lábast a tűzre alacsony hőfokra, hogy átmelegítsd az italt, majd öntsd egy tetszőleges hőálló bögrébe. Ízlés szerint díszítsd tejszínhabbal és összetört mézeskaláccsal.
1. Öntsd a frissen főzött forró kávét egy karácsonyi bögrébe.
2. Keverd hozzá a Baileys-t és a mogyorólikőrt.
3. Díszítsd tejszínhabbal, és szórj rá egy csipet reszelt szerecsendiót.
1. Keverd össze az összes hozzávalót egy nagy edényben.
2. Helyezd az edényt a tűzhelyre, majd forrald fel a keveréket.
3. 5 percig hagyd forrni a tűzön, ezután csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd tovább lassú tűzön.
4. Fél órán át főzd az italt, majd vedd le a tűzről, öntsd bele hőálló bögrékbe és tetszés szerint díszítsd almagerezdekkel, vagy vörös áfonya darabokkal.
1. Forrald fel az almalevet egy nagy edényben, add hozzá a szegfűszeget, a fahéjrudat és a tört kardamommagokat.
2. Keverd meg, majd hagyd gyöngyözni körülbelül 20 percig.
3. Távolítsd el a fűszereket, add hozzá a vodkát, az almakockákat és a mandulaforgácsot, majd ismét hagyd gyöngyözni 5 percig – amíg átmelegszik.
4. Oszd el a puncsot két pohárba, és élvezd!
1. Tedd a fehér csokoládét egy nagy tálba, és tedd félre.
2. Keverd össze a tejet, a tejszínt és a vaníliát egy nagy lábasban, majd melegítsd fel közepes lángon, amíg gyöngyözni nem kezd a teteje.
3. Vedd le a tűzről, és öntsd rá a keveréket a csokoládéra. Hagyd állni 1-2 percig, hogy a csokoládé megolvadjon, majd keverd össze.
4. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, habverővel keverd addig, amíg könnyű hab nem képződik a tetején.
5. Kanalazd bele bögrékbe. A tetejére nyomj tejszínhabot, és díszítsd tetszőleges színű szórócukorral, csokoládépehellyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.