Lila tojás lesz a húsvét sztárja: itt a recept, ami felrobbantotta az internetet

Ha azt gondoltad, hogy a kaszinótojás unalmas, ideje újragondolnod! A klasszikus fogás most lila köntösben tér vissza, és nemcsak ízben, hanem látványban is igazi sztár lesz. A lila kaszinótojás nem varázslat vagy mesterséges színezék műve, hanem egy szuper egyszerű konyhai trükk eredménye. Ráadásul a TikTokon már most óriási népszerűségnek örvend – a siker nálad is garantált!
A titok nem más, mint a cékla! Ez az alulértékelt zöldség nemcsak salátákban remekel, hanem természetes színezőként is csodákra képes. Ha keménytojást céklalében áztatunk, gyönyörű lila árnyalatot kap – anélkül, hogy az ízvilágot túlságosan megváltoztatná.
És hogy miért érdemes kipróbálni? Mert nemcsak látványos, hanem egészséges is! A cékla tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal, így még egy kis plusz egészségügyi bónuszt is kapunk a gyönyörű szín mellé.
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük, és egy lábasba tesszük, annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd felforraljuk. Miután a céklás lé kihűlt, a tojásokat beletesszük, és legalább 4-6 órán át (de akár egy éjszakán keresztül) hagyjuk ázni benne. Minél tovább marad a lében, annál élénkebb lesz a színe! A tojásokat kivesszük, félbevágjuk, és a sárgájukat egy tálba kanalazzuk. A sárgához hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, sót és borsot, majd jól összekeverjük. Az elkészült krémet visszatöltjük a tojásfehérjékbe (egy habzsák vagy kanál segítségével). Petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük, és már tálalhatjuk is!
Ha igazán különleges élményt szeretnél, próbáld ki az alábbi variációkat is:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.