Lila tojás lesz a húsvét sztárja: itt a recept, ami felrobbantotta az internetet

Shutterstock - Veronique Duplain
tipp tojás recept húsvét
Az unalmas tojásos fogásokat el lehet felejteni! Egy egyszerű trükkel lila kaszinótojásokat készíthetsz, aminek a vendégeid, garantáltan nem fognak tudni ellenállni. Készen állsz egy gasztro-meglepetésre?

Ha azt gondoltad, hogy a kaszinótojás unalmas, ideje újragondolnod! A klasszikus fogás most lila köntösben tér vissza, és nemcsak ízben, hanem látványban is igazi sztár lesz. A lila kaszinótojás nem varázslat vagy mesterséges színezék műve, hanem egy szuper egyszerű konyhai trükk eredménye. Ráadásul a TikTokon már most óriási népszerűségnek örvend – a siker nálad is garantált!

A lila kaszinótojás igazi díszvendége lehet a húsvéti asztalnak.
A lila kaszinótojás igazi díszvendége lehet a húsvéti asztalnak. 
Forrás: Shutterstock

Lila kaszinótojások a húsvéti asztalon - Mi teszi lilává a tojást?

A titok nem más, mint a cékla! Ez az alulértékelt zöldség nemcsak salátákban remekel, hanem természetes színezőként is csodákra képes. Ha keménytojást céklalében áztatunk, gyönyörű lila árnyalatot kap – anélkül, hogy az ízvilágot túlságosan megváltoztatná.

És hogy miért érdemes kipróbálni? Mert nemcsak látványos, hanem egészséges is! A cékla tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal, így még egy kis plusz egészségügyi bónuszt is kapunk a gyönyörű szín mellé.

Így készítsd el a lila kaszinótojást!

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 közepes cékla
  • 2 ek ecet
  • 1 tk só
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma (opcionális)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Petrezselyem vagy snidling a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük, és egy lábasba tesszük, annyi vízzel, ami ellepi. Hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd felforraljuk. Miután a céklás lé kihűlt, a tojásokat beletesszük, és legalább 4-6 órán át (de akár egy éjszakán keresztül) hagyjuk ázni benne. Minél tovább marad a lében, annál élénkebb lesz a színe! A tojásokat kivesszük, félbevágjuk, és a sárgájukat egy tálba kanalazzuk. A sárgához hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, sót és borsot, majd jól összekeverjük. Az elkészült krémet visszatöltjük a tojásfehérjékbe (egy habzsák vagy kanál segítségével). Petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük, és már tálalhatjuk is!

Tipp: hogyan turbózd fel még jobban?

Ha igazán különleges élményt szeretnél, próbáld ki az alábbi variációkat is:

  • Fűszeresen - Adj egy kis curryport vagy füstölt paprikát a töltelékhez!
  • Krémesen - Keverj egy kevés tejfölt vagy görög joghurtot a majonéz helyett!
  • Extra ropogósan - Tetejét szórd meg pirított bacondarabokkal vagy sült hagymával!
@paintmepinkblog Easter Deviled Eggs! What a fun way to add a pop of color to your Easter table! Get the recipe on my blog 💜#easter #easterrecipes #recipe #deviledeggs #easteregg #eastereggs ♬ Peter Cottontail - Gene Autry
Maradékmentő receptek húsvét után - a sonka és a tojás is új életet kaphatKiderült, változik-e a tojás ára húsvétra - Jobb felkészülniEttől a húsvéti rejtvénytől kiég az agyad: csak a géniuszok találják meg mind a 10 tojást!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.