Ízes, szaftos, álomfinom: ez az ötféle csirkepác megmenti a vacsorát

Néha mindannyian kerülünk olyan helyzetbe, amikor gyors és egyszerű vacsorára van szükségünk, ami mégis különleges és ízletes. A csirkemell vagy comb remek választás, de egy jól elkészített pác varázsolja igazán izgalmassá az ételt. Az alábbi ötféle csirkepác bármilyen hétköznapi vacsorát feldob, ráadásul gyorsan elkészíthetőek, és a legtöbb hozzávaló már ott lapul a konyhádban.
Ha szereted az egyszerű, friss ízeket, ez a pác a tökéletes választás.
• 4 evőkanál olívaolaj
• 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
• 1 citrom leve és reszelt héja
• 1 teáskanál kakukkfű
• Só és bors ízlés szerint
Keverd össze a hozzávalókat, majd forgasd bele a csirkét. Hagyd pihenni legalább 30 percig, de ha van időd, a hűtőben 2 órát is érlelheted.
Ez a pác édes és savanykás ízével garantáltan elnyeri az egész család tetszését.
• 3 evőkanál méz
• 2 evőkanál dijoni mustár
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 evőkanál almaecet
• Egy csipet cayenne bors (opcionális)
A hozzávalókat alaposan keverd össze, majd kend be vele a csirkedarabokat. Sütés közben is kenheted a páclével, hogy még szaftosabb legyen.
Ez az ízvilág garantáltan egzotikussá teszi a vacsorádat.
• 4 evőkanál szójaszósz
• 1 evőkanál méz
• 2 evőkanál szezámolaj
• 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
• 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
• 1 teáskanál szezámmag
Keverd össze a páchoz szükséges hozzávalókat, és hagyd a csirkét legalább egy órán át benne állni. Serpenyőben vagy sütőben is tökéletesen elkészíthető.
A joghurt nemcsak puhává teszi a húst, de a fűszerek is remekül beleolvadnak.
• 1 pohár natúr joghurt
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
• 1 teáskanál pirospaprika
• 1 teáskanál oregánó
• Só és bors ízlés szerint
Forgasd a csirkét a pácba, és hagyd állni legalább 2 órát. Ezután grillezheted vagy serpenyőben is megsütheted.
Ha valami igazán karakteresre vágysz, ez lesz a befutó.
• 4 evőkanál ketchup
• 2 evőkanál barna cukor
• 1 evőkanál worcestershire szósz
• 1 evőkanál almaecet
• 1 teáskanál füstölt paprika
Keverd össze a hozzávalókat, és alaposan kend be vele a csirkét. Sütés közben is kenheted rá a pácot, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek.
Tippek a tökéletes pácoláshoz:
• Mindig hagyd a csirkét legalább 30 percig állni a pácban, hogy az ízek jól átjárják a húst.
• Ha van időd, a hosszabb pácolás (akár egy éjszaka) még zamatosabbá teszi az ételt.
• A pácolt csirkét grillezheted, serpenyőben sütheted, vagy akár sütőben is elkészítheted – mindhárom módszer működik ezekkel a receptekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.