A 11. Dining Guide Év Étterme gálán az ország legjobb éttermeit díjazták, idén egy új kategóriával bővítve. Bár néhány éve még nem hirdette senki szívesen, hogy otthon főzött vacsora helyett inkább egy szelet pizzát választott, és a gyrost is egy átmulatott éjszaka után majszolta mindenki, 2015-ben már igenis menő street food éttermekben étkezni. A közönség kedvence a Bors Gasztrobár lett, a Dining Guide zsűrije pedig a Funky Pho vietnámi étteremnek adta a díjat.
A négy hazai Michelin csillagos étterem, a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti is képviselte magát a rendezvényen, majd hozzájuk csatlakozott a színpadon a Dinig Guide top 10 étterem. 2015 legjobb éttermének a Zonát választották.
A top 10
67A Chili & Vanilia blog fakanál démonja, Mautner Zsófi lelkesen fotózta és kommentálta végig a díjátadót.
Nekünk pedig az a kérdésünk merült fel, hogy vajon melyik lehet a legszexibb étel. Zsófi rövid gondolkodás után rávágta: "A legszexibb étel mindenképpen valami kontrasztos, két nagyon ellentétes ízből áll. Például a savanyú és csípős kombinációja, vagy valami olyan, mint amit az Olimpia étterem séfje főz. Ő kapta idén a legprogresszívebb konyha díját."
Galériánkban megmutatjuk, milyen finomságokat kóstolhattunk a gálán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.