Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni desszertköltemények kerültek be idén is a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.
Hétfőn, Budapesten került megrendezésre az első zsűrizés, melynek eredményeképpen gyümölcsös, gesztenyés és mogyorós ízvilággal készült torták kerültek be a döntőbe.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett megmérettetés végső döntőjébe 5-5 torta került be, melyek közül júniusban kerül ki a győztes.
A Magyarország Tortája verseny döntősei:
a budapesti Hisztéria Cukrászda Szent Erzsébet elnevezésű, roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttortája
a budapesti Nándori Cukrászda joghurtos ribizlibetéttel kombinált Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő nevű tortája
a budapesti Horváth Cukrászda Balatoni Habos Mogyoró nevű kreációja feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel
a Frer Cukrászda Fertődi Fekete fantázianevű, barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes tortája
a dunaföldvári Tóth Cukrászda Ingyom-Bingyom nevet viselő, málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukorrétegekkel készült édessége
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny került:
a pomázi Édes-Gyömbér Cukrászda Túrós kolibri nevű, narancszselét és túrót kombináló süteménye
a Horváth Cukrászda Homok aranya nevű homoktövises tortája
a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös kreációja
a Frer Cukrászda Málnás zöldségtortája
az Édességlabor Kócos Kajszi nevű barackos süteménye
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.