Immáron 20. alkalommal rendezték meg az Év Fagylaltja versenyt, és a zsűrinek idén sem volt egyszerű dolga:
94 ínycsiklandó ízvilágból kellett kiválasztani a legjobbat.
Az elmúlt évekhez képest, idén nem volt megkötés az ízek terén, vagyis a cukrászok szabadon szárnyaló képzelettel alkothatták meg a maguk édességét. Mostanában egyre több új ízkombináció került a fagyispultokba, a chilis fagylalttól egészen a sós-édes különlegességekig.
A közönség nyitott az új ízekre, de ettől függetlenül még mindig a régi jól bevált gombócok fogynak leginkább: csoki, vanília, puncs, illetve a klasszikus gyümölcsízűek.
Az idei év nyertes fagyija
mascarponés túrókrém sós karamellel,
melyet Eszenyi Ferenc készített.
"Házi főzésű karamella és csokoládé van a fagylaltban, a mascarpones túrókrémet is én kevertem össze, vagyis teljesen gyári alapanyagmentes, a kézműves fagylaltok nyomdokán készítettem el, illetve pirított mogyoródarabkákat is kevertem bele. Mi azt valljuk, hogy jó minőségű alapanyagokból lehet jó minőségű fagylaltot készíteni" - írta meg a Szegedma.
Liptai Claudia szerelme a silány fagylaltok ellen harcol
Pataki Ádám cukrászként fontosnak tartja, hogy minőségi édességet kapjanak az emberek. A nyári szezon sztárjáról, a fagyiról is ez a véleménye. Sok silány minőségűt árulnak, ez ellen venné fel a harcot Claudia szerelme. Olvass tovább itt...Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.