Kategóriájának legjobbja lett Bereznay Tamás külföldieknek szánt könyve, a BOOOK Kiadó gondozásában megjelent 'Hungarian Dessert Book' című munka, amelynek már a szűkített listába való bekerülése is megtiszteltetés volt, ám a különleges szakácskönyv többek között a nagyon erős skandináv piacot utasította maga mögé a rangos nemzetközi versenyen.
A népszerű magyar séf - aki számos nagy sikerű szakácskönyv szerzője és egyben a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadója, valamint a Hentesek című főzőműsor házigazdája - a hazai konyha legnépszerűbb, ínycsiklandó finomságait gyűjtötte össze 176 oldalon.
A zsűri tagjait nemcsak a több tucat profin összeállított recept, de az inspiráló vizuális megjelenés is lenyűgözte: a borító arculatának koncepcióját Földi Hajnal, a BOOOK Kiadó művészeti vezetője dolgozta ki. A gyönyörű, szigorú szabályokat követő kalocsai mintát Romsics Lászlóné Vera néni kalocsai pingáló asszony festette.
A BOOOK Kiadónak egyedüli magyar indulóként további két könyve, Bezselics Ildikó 'Magok a konyhában' című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai versenyzők között, dr. Andrási Nóra 'Mindenmentes' című szakácskönyve két harmadik helyezést szerzett a diétás és a vegán könyvek kategóriákban, megelőzve a holland és kanadai versenytársakat.
Mi a Gourmand World Cookbook Awards?
A Gourmand World Cookbook Awards versenyt a francia származású Edouard Cointreau alapította 1995-ben. A minden ország és nyelv számára nyitott és ingyenes megmérettetés lehetőséget ad a könyvkiadók, séfek, bloggerek számára a bemutatkozásra gasztronómia témakörben. Idén a kínai Yantai-ban zajlott a ceremónia, ahol a BOOOK Kiadó vezetője, Széplaki Péter személyesen vette át a díjakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.