Hetvenhét éves korában correze-i otthonában halt meg Alain Senderens, Farnciaország legnevesebb séfje. Másokkal együtt őt és Paul Bocuse-t az új francia konyha megteremtőjeként tartják számon. Alain Senderens 1968-ban nyitotta meg Párizsban L'Archestrate nevű éttermét, amelynek 1978-ban három Michelin-csillagot ítéltek. 1985-től volt a Lucas Carton étterem séfje, amely szintén háromcsillagos lett.
A séf 28 éven át három Michelin-csillaggal rendelkezett, de lemondott róluk.
2005-ben ugyanis megvásárolta az éttermet, saját nevére keresztelte, mert egészen másfajta konyhát akart létrehozni.
Éttermében nem tudott volna megfizethető árakat kínálni vendégeinek, ha fenntartja a Michelin-követelményeket.
"Másfajta éttermet akarok nyitni, kiváló ételekkel mindenféle felhajtás nélkül" - hangoztatta. Így
a vendégek a korábbi árak egyharmadáért jutottak egyszerűbb, de kiváló minőségű ételekhez,
és Senderens profitja megnégyszereződött a korábbiakhoz képest!
Ő volt az, aki a francia gasztronómiát fejtetőre állította az édes és sós, vagy keserű ízek szokatlan párosításával, ősrégi, köztük római kori receptek újjáélesztésével.
új francia konyhájának jelentős alakja volt, aki a ételek és a borok újfajta párosítását hirdette meg"
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.