Az ajtó a hűtő legmelegebb pontja, hiszen sokszor nyitogatjuk, tejterméket oda nem teszünk - hangzik sokunk fülébe az örökbecsűnek tűnő intelem. Michele Bosevski Ausztrál Élelmiszerbiztonsági Intézet munkatársa a Dailyamilnek most elmondta, valójában melyik élelmiszert melyik polcra kell pakolni.
Felső polc
A szakértő szerint a felső polcon mindig a maradékokat és a főtt ételeket tartjuk, ne tegyük őket a nyers ételek mellé annak érdekében, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést.
"A legtöbben a tojásokat az ajtóban szeretik tárolni, ám ezeknek mindig hidegnek kell lenniük. A hűtő középső polca a legidálisabb" - mondja Bosevski.
Alsó polc
Az alsó polcot olyan húsok számára kell fenntartani, mint a csirke, a bárány vagy például a halak. Mindent tartsunk zárt csomagolásban azért hogy elkerüljük a szivárgást.
Ajtó
Bármilyen meglepő, az Élelmiszerbiztonsági Intézet munkatársa azt javasolja, hogy a tejet és más tejtermékeket is nyugodtan tartsunk a hűtőszekrény ajtajában annak ellenére, hogy valóban ez a készülék legmelegebb pontja.
Rekeszek
Amennyiben két kihúzható rekesze is van a hűtőnknek, az egyikbe tegyük a zöldségeket, a másikba a gyümölcsöket. Ha csak egy van, keverhetjük őket. Egy azonban fontos: almát ne tegyünk a többi zöldség és gyümölcs mellé, hisze etiléngázt bocsájtanak ki, amely beindítja a többiek érési és romlási folyamatait.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.