Ezek a legelterjedtebb mítoszok az élelmiszerekről

Forrás: Shutterstock -
mítosz tojás tej élelmiszer vaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki hallott már különböző szabályokat az élelmiszerekről: mikor és meddig szabad őket fogyasztani, vagy éppen hol kellene őket tárolni. Vannak köztük olyan mítoszok, amelyek igazak, de akadnak olyanok is, amelyek nem.

A tejet már a lejárati dátum után egy nappal sem szabad meginni.

Valójában egy nap még nem jelent veszélyt, körülbelül három nap után azonban már valóban nem szabad inni belőle. A különösen veszélyeztetetteknek pedig egyáltalán nem ajánlott a lejárati dátum után bármikor inni: vagyis az időseknek, a gyerekeknek és a várandósaknak.

A tejet egy nappal a lejárat után még meg lehet inni Forrás: Shutterstock

A vajat a hűtőben kell tárolni

Ez a szabály bizony igaz még akkor is, ha sokan a kenhetőség miatt inkább szobahőmérsékleten tartják. Így ugyanis nő a különböző fertőzések kockázata.

A gyümölcsöket és zöldségeket mindig meg kell mosni fogyasztás előtt

Bizony ez igaz még akkor is, ha a saját kertünkből szedtük, hiszen nem tudhatjuk, hogy a természetben mivel találkozott az a zöldség vagy gyümölcs. A boltból vásároltakra ez különösen igaz, hiszen nem tudhatjuk, mivel találkozott szállítás közben.

A nyers tojás ártalmas

Ez az a szabály, amely nem feltétlenül igaz, de jobb úgy eljárni, mintha az lenne. Mivel ránézésre ezt nem lehet megállapítani, ezért jobb, ha hűtőben tároljuk a tojást, és rendesen megfőzzük - írja a Nuus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.