Az olasz előállítású, Piacelli citromléből csaknem 50 országba került világszerte, köztük hazánkba is. A csomagoláson nem tüntették fel a szulfitot mint összetevőt, ez pedig az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.
Az érintett termékek adatait a honlapján közölte a Nébih, azaz a Nemezti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal:
A kén-dioxid és szulfitok (E 220-228) élelmiszer-adalékanyagokat többek között tartósítószerként adják élelmiszerekhez. Arra érzékeny embereknél allergiás (esetenként súlyos) reakciót okozhat, ezért a címkén a 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiség jelenlétét mindig jelölni kell - írj a Nébih. Az allergiás embereknek a termékek fogyasztása kerülendő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.