A kapszulás kávé nem annyira környezetszennyező, mint eddig gondoltuk

Rengetegen imádják a kapszulás kávék különböző ízvariációit, ám legalább ennyien háborodnak fel környezetszennyező hatásán. Egy tanulmány azonban most bebizonyította, hogy egyáltalán nem annyira nagy az ökológiai lábnyoma, mint ahogy azt elsőre gondolnánk – írja a Blikk.
A University of Bath végzett egy kutatást, amelyben megvizsgálták a kávébabok útját a leszedéstől a megsemmisítésig. Kiderült, hogy a kapszulás kávénál rosszabb a filteres kávé, amelyhez több víz és kávészem szükséges.
Egy barista szerint sokan annyira felháborodtak a kapszulás kávén, hogy nem is gondolnak rá, vannak gyártók, akik újrahasznosítás céljából visszaveszik a kapszulákat, valamint vannak már papírból készült, 2 hét alatt lebomló kapszulák is. A környezetnek egyébként az instant kávé fogyasztásával tennénk a legjobbat – írja a tanulmány.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.