Időjárás: hidegfront érkezik, záporral és viharossá fokozódó széllel

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
hidegfront időjárás zápor Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton napközben még többnyire meleg lesz, este azonban érkezik a hidegfront. 

Szombat

Estig az ország nagy részén marad a napos, gomolyfelhős strandidő. A hőmérséklet ÉNy-on 25-28, máshol még 29-34°C között alakul. Estétől aztán ÉNy felől záporok, zivatarok alakulnak ki, miközben egyre nagyobb terüketen viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Éjfélig kb. a Duna vonaláig juthat a hidegfront csapadékzónája.

Újabb eső jöhet Fotó: Szabó Gábor - Origo

Vasárnap

Hajnalban a középső, délelőtt a keleti területeken lesz eső, zápor, majd délután keleten is csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Gyengül az eleinte még erős légmozgás. Felfrissül a levegő: 19-26 fok valószínű délután.

Hétfő és kedd

Sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre van kilátás. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Hűvösek lesznek a reggelek: 6-13°C várható, míg délutánonként 22-28 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda

A napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadékra kicsi az esély. 26-28°C körüli kellemes nyári meleg ígérkezik - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.