Bár a pizza története nem tisztázott, úgy tartják, hogy a lapos tésztákat már az ókori görögök forró köveken vagy tűzön sütötték. Ezeket olívaolajjal és egyéb összetevőkkel ízesítették. A pizza tehát először a lapos kenyér volt. Ezt a rómaiak átvették, így terjedt el Olaszországban.
Nagyjából 1830-ig a pizzát utcai árusok árulták, majd megnyílt az első pizzéria, az Antica Pizzeria, amely a mai napig működik ugyanezen a néven és ugyanott, Nápolyban a Via Port'Alba 18. szám alatt.
Hoztunk egy tökéletes pizza receptet, amelynek nem lehet ellenállni:
- 250 g finomliszt
- fél ek. só
- fél ek. barna cukor
- 1 ek. olívaolaj
- 160 ml langyos víz
- fél tasak (7g) instant élesztő
Elkészítés:
1. A vizet elkeverjük az élesztővel, a cukorral és az olivaolajjal és hagyjuk kb. 5-10 percig állni.
2. A lisztet közben összekeverjük a sóval.
3. A lisztben készítünk egy mélyedést, amelybe beleöntjük az élesztős keveréket.
4. Lisztezett kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd meglisztezzük a tetejét és hagyjuk 1-1,5 órát állni.
5. Majd átgyúrjuk és kinyújtjuk.
6. Megkenjük pizzaszósszal és ráhelyezzük a feltéteket.
7. Előmelegítjük a sütőt a legmagasabb hőfokra, addig a tészta még pihen, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Te hallottál már ezekről az érdekességekről?
Arról nem is beszélve, hogy ez a legérdekesebben becsomagolt és felszolgált étel. Egy négyzet alakú dobozban egy kör alakú pizza, amelyet háromszög alakban tálalnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.