Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kovászos uborka sokak nagy kedvence, és erre is igaz, hogy a házi mindig jobb. Íme, egy tökéletes recept, ha kedved támadt elrakni.
A kovászos uborka sok ételünk mellé remek kiegészítőként szolgál, és érdemes saját magunknak elraknunk, ugyanis egyszerű, és így lesz a legnagyszerűbb. Íme, egy tökéletes recept, ami az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók:
2 kg uborka (10-15 cm-es darabok)
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1,5 evőkanál só
1 szelet barna kenyér
1,5 liter víz
Elkészítés:
Az uborkákat alaposan meg kell mosni, majd le kell vágni a végeiket. be kell vágni őket hosszában mindkét irányból, így jobban átjárja a kovászolás alatt a lé.
Egy háromliteres befőttes üvegnek az aljára tegyünk egy réteg kaprot, majd állítsuk bele az uborkákat. A végén tegyük a tetejére a maradék kaprot és a megpucolt fokhagymagerezdeket. Intenzívebb lesz a fokhagymaíz, ha hosszában kettévágva tesszük az üvegbe.
Szórjunk sót a vízbe, majd tegyük fel forrni. Hűtsük vissza, de ne legyen hideg, inkább meleg-langyos; így öntsük az üvegbe úgy, hogy ellepje az uborkákat. Ha marad sós lé, tegyük félre, hiszen az erjedés során ki fog futni valamennyi az üvegből, ezzel tudjuk pótolni.
Tegyük a kenyeret az uborkák tetejére, majd az egészet fedjük le egy kistányérral. Célszerű az üveget egy nagyobb edénybe helyezni, hiszen erjedés közben kifuthat a leve.
Meleg, nem napos helyen 3-4 nap alatt készül el a roppanós kovászos uborka - írja a Ripsot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.