Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kovászos uborka sokak nagy kedvence, és erre is igaz, hogy a házi mindig jobb. Íme, egy tökéletes recept, ha kedved támadt elrakni.
A kovászos uborka sok ételünk mellé remek kiegészítőként szolgál, és érdemes saját magunknak elraknunk, ugyanis egyszerű, és így lesz a legnagyszerűbb. Íme, egy tökéletes recept, ami az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók:
2 kg uborka (10-15 cm-es darabok)
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1,5 evőkanál só
1 szelet barna kenyér
1,5 liter víz
Elkészítés:
Az uborkákat alaposan meg kell mosni, majd le kell vágni a végeiket. be kell vágni őket hosszában mindkét irányból, így jobban átjárja a kovászolás alatt a lé.
Egy háromliteres befőttes üvegnek az aljára tegyünk egy réteg kaprot, majd állítsuk bele az uborkákat. A végén tegyük a tetejére a maradék kaprot és a megpucolt fokhagymagerezdeket. Intenzívebb lesz a fokhagymaíz, ha hosszában kettévágva tesszük az üvegbe.
Szórjunk sót a vízbe, majd tegyük fel forrni. Hűtsük vissza, de ne legyen hideg, inkább meleg-langyos; így öntsük az üvegbe úgy, hogy ellepje az uborkákat. Ha marad sós lé, tegyük félre, hiszen az erjedés során ki fog futni valamennyi az üvegből, ezzel tudjuk pótolni.
Tegyük a kenyeret az uborkák tetejére, majd az egészet fedjük le egy kistányérral. Célszerű az üveget egy nagyobb edénybe helyezni, hiszen erjedés közben kifuthat a leve.
Meleg, nem napos helyen 3-4 nap alatt készül el a roppanós kovászos uborka - írja a Ripsot.
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.