5 intő jel, hogy a párod anyagi függőségben tartana - Így őrizd meg az önállóságodat

Shutterstock -
pénz anyagi helyzet kapcsolat
A párkapcsolatok kezdetén gyakran rózsaszín ködben úszunk, és minden apró gesztust azonnal pozitívan értékelünk. Az egyik legfontosabb terület, ahol érdemes figyelmesnek lenni, az a partenerünk pénzhez való viszonya. Van azonban 5 intő jel, hogy bár most még gáláns a partnered, idővel minden fillérrel elszámoltat majd.

A párkapcsolat alakulásakor a legtöbb ember egyáltalán nem szentel nagy figyelmet a pénzügyeknek, ami természetes. Többnyire a férfi az, aki az első randikon kifizeti a számlákat, később, amikor már komolyabbra fordulnak a dolgok, a bevett gyakorlat a közös kiadások megosztása. Azonban ha jól figyelsz, már a kapcsolat elején gyanakodhatsz arra, hogy a pénzügyek később a boldogságotok útjába állhatnak. Nézzük, melyek ezek! Íme, az 5 intő jel. 

5 intő jel, hogy a párod anyagi függőségben tartana
Az 5 intő jel egyike a túlzottan gáláns viselkedés lehet
Forrás: Shutterstock

5 intő jel, amikor jobb, ha menekülsz

1. Túlzó nagylelkűség a kezdetekben

A kapcsolat elején a partnered rendkívül nagylelkű lehet: drága vacsorákra hív, értékes ajándékokkal lep meg, és soha nem engedi, hogy te fizess. Bár ez kedves gesztusnak tűnhet, fontos figyelni arra, hogy ez mennyire fenntartható és hiteles. Ha ez a nagylelkűség hirtelen változik, az intő jel lehet arra, hogy a későbbiekben kontrollálni fogja a pénzügyi kiadásokat, és nem csak a sajátját... 

2. Túlzott érdeklődés a pénzügyeid iránt

Az, hogy a partnered érdeklődik a pénzügyeid iránt, a kapcsolat egy bizonyos pontján normális és természetes lehet. Azonban, ha már a kapcsolat elején részletesen kérdezget a bevételeidről, kiadásaidról és megtakarításaidról, az komoly figyelmeztető jel lehet. Ez a viselkedés arra utalhat, hogy a későbbiekben túlzottan kontrollálni szeretné a pénzügyeidet. Ha pedig megsértődik, mert nem vagy hajlandó beszámolni az anyagi helyzetedről, az egészen biztosan komoly gondokat vetít előre. 

3. A pénzügyi határok tiszteletben tartásának hiánya

Fontos, hogy a kapcsolatban mindkét fél tiszteletben tartsa a másik pénzügyi határait. Ha a partnered folyamatosan kölcsönkér anélkül, hogy visszaadná, vagy ha túl korán arra próbál rávenni, hogy közös számlát nyissatok, az intő jel lehet. Ez a viselkedés azt sugallja, hogy a későbbiekben is hajlamos lehet a pénzügyi manipulációra.

4. Viselkedés másokkal

Figyeld meg, hogyan viselkedik a partnered másokkal pénzügyi helyzetekben. Ha gyakran panaszkodik a számlák miatt, ha azt látod, igyekszik kihasználni másokat, vagy ha túlzottan filléreskedő a barátaival és a családjával, az arra utalhat, hogy hasonló viselkedést várhatsz el tőle a jövőben. Az, ahogyan másokkal bánik, gyakran előrevetíti, hogy veled hogyan fog viselkedni.

5. Rejtett motivációk és manipuláció

A kapcsolat elején a partnered előszeretettel hangoztathatja, hogy milyen nagylelkű és gondoskodó, de ha később észreveszed, hogy ezekért a gesztusokért elvárásokat is támaszt, az komoly figyelmeztető jel. Például, ha egy drága ajándék után azt várja, hogy cserébe te is hasonló értékű ajándékot vegyél, vagy ha a nagylelkűsége feltételekhez kötött, az manipulációra utalhat.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.