Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

légiutas-kísérő, steward, repülés, repülő
Shutterstock -
öltözködés repülőút ablak légiutas-kísérő rövidnadrág
A repülésnek nemcsak írott, de íratlan szabályai is vannak.

Hamarosan itt a nyár, sokan repülőre szállunk, hogy egy távoli országban kapcsolódjunk ki. Azon túl azonban, hogy miként csomagoljunk, mit vihetünk fel a fedélzetre és mit nem, arra is gondolnunk kell, hogy miként öltözzünk fel az útra. Egy légutaskísérő Tommy Cimato, most elárulta, hogy mire figyeljünk mindenképpen. 

Cimato TikTok-videóban mondta el, hogy ha csak egy dologot fogadunk meg a tanácsaiból, az az legyen, hogy bármilyen meleg is van kint, soha ne viseljünk rövidnadrágot. Hogy miért? Pont ugyanazért, amiért az ablaknak dőlni sem jó ötlet. Ahogy az ablakokon, úgy az üléseken is baktériumok nyüzsöghetnek, és ki szeretné valamilyen fertőzéssel indítani a nyaralását. 

Tommy a rövidnadrág kerülése mellett a következőket javasolja: 

  • Soha ne fogjuk meg puszta kézzel a vécé öblítógombját. Használjunk szalvétát vagy zsebkendőt. 
  • Mindig igyunk elég vizet, hogy hidratáltak maradjunk az úton. Ha rosszul vagyunk, mindig szóljunk a légiutas-kísérőnek.
  • Soha ne dőljünk az ablaknak, ki tudja, hányan tették meg ezt előttünk vagy hányan fogdosták össze az üveget. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.