Sarki fény Magyarországon: gyönyörű fotókon az éjszakai égbolt

Sarki fény
Báthoryné Czifra Nóra, Hajós -
aurora borealis sarki fény Aurora Borealis - Északi fény bács-kiskun
Az aurora borealisról készült képekre kíváncsi most mindenki. A sarki fény ismét látható volt hazánkban.

Nem mindennapi természeti jelenségnek, a sarki fénynek lehettek tanúi Bács-Kiskunban, Bácsalmáson, Jánoshalmán, Kecskeméten, Kiskunhalason, Kiskunmajsán és Kisszálláson. 

Sarki fény Hajóson is látható volt
Hajóst is beragyogta a májusi sarki fény.
Forrás: Báthoryné Czifra Nóra

Az ott élők pénteken késő este majd szombaton hajnalan láthatták a lilában és rózsaszínben pompázó égboltot, amit aurora borealisként emlegetünk. A ritka jelenség oka, amikor egy  erős napkitörés mágneses vihara eléri a Föld légkörét. A meteorológusok szerint 2005 óta nem volt ilyen erős geomágneses vihar, ami attól még különlegesebb volt, hogy a zöld szín is feltűnt az égbolton. 

A sarki fényről rengetegen készítettek képeket

A nálunk ritka jelenség az északi országokban gyakoribb látvány. Even Tryggstrand norvég fotós kedvenc témája érthető módon a sarki fény, amelyet rendszeresen meg is örökít. Azt pedig, hogy milyen lehet egy lappföldi igluból csodálni a gyönyörű égboltot, itt nézheted meg

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.