Apple Pay-hiba - dühöngenek a magyar felhasználók: megvadult a rendszer, rengeteg pénz eltűnt

bankkártya
Shutterstock - GaudiLab
fizetés Apple Pay bankkártya
Még nem tudni mi okozta a problémát és miért tűnt el rengeteg magyar felhasználó számlájáról pénz. Az Apple Pay használók a közösségi médiában osztották meg kisebb-nagyobb kárukat.

Szerdán este ellepték a közösségi oldalakat az Apple Payjel kapcsolatos nyugtalanító posztok. Rengetegen számoltak be arról, hogy vagy sikertelen tranzakcióról vagy fizetésről értesítette őket a telefonjuk. 

Apple Pay-hiba -  dühöngenek a magyar felhasználók
Apple Pay-hiba -  dühöngenek a magyar felhasználók
Forrás: Shutterstock

A probléma nem bankfüggő volt, az indokolatlan levonásokért állítólag az Apple a felelős. Az érintett bankok közül a hírek szerint többek is felvették a kapcsolatot az Apple-el. Volt, akinek csak párszáz forintja bánta a hibát, de lehetett olvasni félmilliós kárról is, egy felhasználónak például 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le. A posztok láttán rengetegen módosították a fizetési limiteiket vagy letiltották a kártyáikat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.