Eltévedt a vadonban, 10 nap múlva találták meg: így élte túl a kalandot

Lukas McClish
Youtube -
túra Kalifornia eltévedt Oroszlán
Lukas McClish a kaliforniai hegyekben téved el. Azt állítja, az oroszlántól sem félt, de azért pár nap után már örült, hogy rátaláltak. Tudja, meg is halhatott volna.

Háromórás sétát tervezett a kaliforniai hegyekben, 10 nap lett belőle. A 34 éves Lukas McClish eltévedt, túlélési technikái azonban megmentették: még azelőtt rátaláltak, hogy meghalt volna.

Oroszlán is üldözte az eltévedt McClish-t, aki 10 napi bolyongott a hegyekben
Oroszlán is üldözte az eltévedt McClish-t, aki 10 napi bolyongott a hegyekben
Forrás: Youtube

McClish néhány különleges gránit sziklát akart megnézni, úgy gondolta, rövid ideig lesz csak távol, ezért inget sem kapott magára. Az egész felszerelése egy nadrág, a túracipő és a sapkája volt, valamint zseblámpa és egy bicska volt nála.  Már öt napja bolyongott, amikor a családja aggódni kezdett érte, ugyanis nem ment el az apák napi ebédre. Nem is tudták, hol keressék, senkinek nem mondta előtte, hol fog túrázni, csak körülbelül tudták belőni, hogy merre lehet. 

2022-ben egy magyar túrázó tévedt el a Himalájában, Kishtwar körzetében. Megrázó élményéről itt olvashatsz. 

Kétségbeesett kiabálására az őt kereső 300 őr egyike felfigyelt, végül drón és keresőkutya segítségével megtalálták. Kórházba szállították, de csak egy éjszakát kellett bent töltenie, annyira jó állapotban volt. McClish elmondta, hogyan sikerült életben maradnia a vadonban. Szerencsére vizet talált a kanyonban, a bakancsából ivott, nedves leveleken aludt, de néhány nap után már nagyon érezte, hogy tápanyagra lenne szüksége. A legnagyobb veszélybe akkor került, amikor egy hegyi oroszlán követni kezdte, bár azt állítja, annyira nem félt tőle, és volt olyan időszak, amikor a hideg kanyonban hipotermiától szenvedett. 

Tapasztalt volt, mégis eltévedt

McClish elárulta, hogy tapasztalt túrázóként azért téved el, mert a területet a 2020-as tűzvész során konkrétan sivatag lett, így nem segítették sem állatcsapások, sem túraútvonalak a tájékozódásban.

Míg a legtöbb embert egy ilyen kaland elriasztana a túrázástól, Lukasnak esze ágban sincs feladnia a hobbiját. Azt azért leszögezte, nem mostanában indul útnak: "egész évre kitúráztam magam" - mondta.



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.