Gyermekünnepségbe csapott a villám a hétvégén: többeket újra kellett éleszteni, sok a sérült

baleset csehország sérült villámcsapás
Tizennyolc ember megsérült vasárnap villámcsapás következtében egy csehországi gyermekünnepségen - közölte egy kórházi szóvivő. A tájékoztatás szerint a sérültek között legalább kilenc gyermek van.

A 2 és 16 év közötti fiatalokat részben eszméletlenül találták a földön fekve, bár egyikük sem viselt testén égési sérüléseket, s műtétre sem szorultak. Öt embert azonban újra kellett éleszteni.

villámlás, gyermekünnepségbe csapott a villám
Többen megsérültek villámcsapás következtében egy csehországi gyermekünnepségen - Képünk illusztárció
Forrás: AFP/HORIZONTAL

A baleset Liberec Vratislavice nad Nisou városrészének kastélyparkjában tartott rendezvényen történt. A sérülteket a környező kórházakba szállították. Egy gyereket helikopteren szállítottak a prágai Motol egyetemi klinikára - írja az MTI.

A cseh rendőrség szóvivője szerint, akit a CTK helyi hírügynökség idézett, a szerencsétlenséget vihar alatt egy fába csapó villám okozta. Sokan éppen a fa alatt kerestek menedéket az eső elől.

Csehországban hagyományosan június elején ünneplik a nemzetközi gyermeknapot.

A heves esőzésekkel kísért viharok az ország más pontjain is fennakadásokat idéztek elő. Nyugat-Csehországban több folyó is megáradt. Plzen városának lakóit például a hatóságok felszólították, hogy maradjanak távol a partoktól. A Plzen és Strakonice közötti vasútvonalat földcsuszamlások miatt le kellett zárni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.