38 fokkal tetőzhet a hőség: ezekben a vármegyékben lesz a legmelegebb

kánikula időjárás hőség
Csütörtökön a sok napsütést inkább csak fátyolfelhők zavarják, eskő nem lesz. Országos hőség, sőt több helyen forróság várható 30-38 fokos maximumokkal.

A Köpönyeg szerint ma, csütörtökön több helyen 31 fokra számíthatunk, de nem ma tetőzik a hőség, ettől pénteken melegebb lesz. A Met.hu azt írja, négy vármegyére így is másodfokú riasztást adtak ki a meleg miatt. A riasztás csütörtök éjfélig van érvényben.

hőség, riasztás
A hőség miatt négy vármegyére figyelmeztetést adtak ki

Pénteken a sok napsütést inkább csak fátyolfelhők zavarják. Nem lesz eső. Országos hőség, sőt több helyen forróság várható 30-38 fokos maximumokkal. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. Szombaton a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a reggeli, illetve esti órákban fordul elő szórványosan zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 29 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk. Vasárnap reggelig többfelé fordul elő zivatar, zápor. Később sok napsütés várható, de délutántól ismét magasra törnek a gomolyok, és elszórtan újabb zápor, zivatar fordul elő. 32 fok körüli kánikula lesz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.