Mint a Bridgertonban: 5 álomszerű kastély hazánkban

keszthelyi Festetics-kastély
MTI/Bodnár Boglárka - Bodnár Boglárka
pompa Magyarország kastély
Gyerekként szinte mindenki álmodozott a tündérmesékben leírt kastélyokról. Felnőttként is részünk lehet az élményben, ha megcsodáljuk hazánk meseszerű épületeit.

Bridgerton-lázban ég a világ, mindenki imádja a sorozatban feltűnő romantikus ruhákat és helyszíneket. Nem kell azonban távoli országokba utaznunk ahhoz, hogy csodás kastélyokat és báltermeket lássunk, hazánk is bővelkedik az efajta kincsekben!

Badminton ház A Bridgerton család című sorozat egyik fogatási helyszíne - Hazánkban is vannak ilyen csodás épületek, kastély,
Badminton ház A Bridgerton család című sorozat egyik fogatási helyszíne - Hazánkban is vannak ilyen csodás épületek

Romantikus sétákhoz a Gödöllői Királyi Kastély

A Gödöllői Királyi Kastélynál sétálva elképzelhetjük, hogyan élhetett a nyári rezidenciaként használt épületben Ferenc József és Erzsébet királyné, akik koronázási ajándékként kapták az impozáns kastélyt. A mesébe illő épület mellett a kert is fenséges látványt nyújt, amelyet természetvédelmi területnek nyilvánítottak. Ha romantikus hangulatban töltenénk az időt, megéri meglátogatni.

Gödöllői Királyi Kastély
A Gödöllői Királyi Kastélynál sétálva elképzelhetjük, hogyan élhetett a nyári rezidenciaként használt épületben Ferenc József és Erzsébet királyné
Forrás: Wikipedia/oPPÁRÉ

Belépő ára (az állandó kiállításra): felnőtteknek 4600 Ft-tól, diákoknak 2300 Ft-tól.

Bővebb információ: www.kiralyikastely.hu

Mesebeli utazáshoz

A Festetics-kastélyhoz megéri ellátogatni, hiszen az épület lélegzetállító látványt nyújt. Mellette sétálva mesebeli élményben lehet részünk, nem is csoda, hogy az épület Keszthely jelképévé vált. A kertet természetvédelmi területté nyilvánították. A parkjában felfedezhetjük az angol- és a franciakert stílusát egyaránt. Érdemes elsétálni a Pálmaházba és a Madárházba, miközben gyönyörködhetünk a színpompás virágokban. A műkedvelők számára külön öröm lehet, hogy a területen számtalan műemlék található.

Keszthely, 2018. október 18.A keszthelyi Festetics-kastély mûemlék épülete. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedõ jelentõségû mûemléke. Építése még a 18. század közepén kezdõdött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bõvítés után nyerte el végleges, barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont.MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
A Festetics-kastélyhoz megéri ellátogatni, hiszen az épület lélegzetállító látványt nyújt
Forrás: Nagy Zoltán/MTI

Belépő ára (kastély+ 1 kiállítás): felnőtteknek 4200 Ft-tól, 6-26 éves korig és 62 év felett: 2100 Ft.

Bővebb információ: www.festeticskastely.hu

Fényűző épület

Ha igazán impozáns épületet szeretnénk megcsodálni, látogassunk el Fertődre, Magyarország legnagyobb barokk kastélyához. Az Esterházy-kastély pompás épülete és a hozzá tartozó, 200 hektárnyi park lenyűgöző múltra tekint vissza. A kastélyt az Esterházy család építtette, így a történelem egyik meghatározó helyszíne. Ráadásul Joseph Haydn, osztrák zeneszerző élt és alkotott a falai között. Ha arra járunk, megéri meglátogatni Cziráky Margit grófnő rózsakertjét.

Esterházy-kastély
Ha igazán impozáns épületet szeretnénk megcsodálni, látogassunk el Fertődre
Forrás: eszterhaza.hu

Belépő ára (teljes kastély): felnőtteknek 9900 Ft, diákoknak/nyugdíjasoknak 4950 Ft.

Bővebb információ: www.eszterhaza.hu

Kövekbe zárt fantázia

A Bory-várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök saját tervei alapján építette, 40 nyáron keresztül. Az elkészült épülettel a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak állított emléket. Leginkább egyedül, a két kezére támaszkodva épített, alkalmazkodva a terepviszonyokhoz. Konkrét mérnöki rajzok helyett leginkább a fantázia inspirálta. A vár a művész elképzelését eleveníti meg, valódi műalkotásként emelkedve a magasba.

A Bory-várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök saját tervei alapján építette
Forrás: bory-var.hu

Belépő ára: felnőtteknek 3000 Ft, diákoknak/nyugdíjasoknak 2000 Ft.

Bővebb információ: www.bory-var.hu

Dél-Alföld ékessége

A Szabadkígyóson található Wenckheim-kastély hazánk egyik legcsodálatosabb épülete. Az impozáns kastély főépületét reneszánsz hatású terasz és tornyok gazdagítják. A rezidenciában a kor legmodernebb vívmányait is használták. A vizet egy gőzgép pumpálta fel a toronyba, ahonnan vasból készült csővezetékbe került. Így a kastély szobáit, az istállót és a parkot is ellátták vízzel. Ha arra járunk, a festői kertben is megéri sétálni, ahol egy valódi mesében érezhetjük magunkat.

Szabadkígyóson található Wenckheim-kastély 
Forrás: szabadkigyosikastely.hu

Belépő ára: felnőtteknek 3500 Ft, 6-26 éves korig (nappali tagozatos diákigazolvánnyal) és 62 év felett: 1750 Ft.

Bővebb információ: www.szabadkigyosikastely.hu



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.