Katalin hercegné betegsége: csapdába csalhatták azt a kórházi dolgozót, akik szivárogtatni akart

Kate Middleton, princesse de Galles annonce être atteinte d’un cancer dans une vidéo publiée le 22 mars 2024
JLPPA / Bestimage - JLPPA / Bestimage
brit királyi család magánklinika katalin hercegné
Három hónappal ezelőtt robbant a hír, miszerint belső vizsgálat indult abban a patinás londoni magánkórházban, ahol januárban Katalin hercegnét kezelték. Az egyik alkalmazottról kiderült: ki akarta szivárogtatni a hercegné orvosi dokumentációját. A legfrissebb információk szerint azonban a dolgozó a vezetőség által állított csapdába eshetett bele, amikor el akarta lopni a walesi hercegné kórlapját.

Bennfentes információk szerint három hónappal az eset után a neves londoni magánklinika, ahol Katalin hercegné műtétjére sor került januárban, továbbra is vizsgálat alatt áll, és az ügyet még nem adták át a bíróságnak, annak ellenére, hogy Maria Caulfield egészségügyi miniszter márciusban kijelentette, hogy a rendőrség is részt vesz a nyomozásban.

Katalin hercegné
Katalin hercegné ügye: csapda áldozatai lehettek a kórházi dolgozók, akik szivárogtatni akartak
Forrás: i-Images

El akarták lopni Katalin hercegné kórlapját

A kórház vezetősége vizsgálatot indított márciusban, miután felmerült a gyanú, hogy az egyik alkalmazott megpróbált hozzáférni Katalin hercegné személyes adataihoz, miután sor került a januárban tervezett hasi műtétjére. Bűncselekménynek minősül, ha bármely  magán-egészségügyi alkalmazott a szervezet adatkezelőjének engedélye nélkül hozzáfér egy beteg orvosi adataihoz. Több adatvédelmi szakértő most arról számolt be, hogy ha az adatvédelmi incidens valóban megtörtént, az alkalmazottnak csapdát állíthattak, amelyet gyakran alkalmaznak magánkórházak a hírességek védelmének érdekében. 

A VIP páciensek adatainak védelme érdekében a kórházak gyakran álnév alatt tárolják ezeket az adatokat. Ezután egy hamis fájlt hoznak létre a híresség valódi neve alatt. Ez hamis információkat tartalmaz vele kapcsolatban, és a vezetőség rendszeresen ellenőrzi, hogy valaki jogosulatlanul megnyitotta-e. Ha arra gyanakodnak, hogy illetéktelen kezébe került, a kórháznak belső vizsgálatot kell indítania, ahol az alkalmazottakon kívül, azt is megnézik, vajon hibázott-e a vezetőség.  Sam Smith, a MedConfidential egészségügyi adatvédelmi csoport vezetője elmondta:

 Csalódást keltő, de sajnos megszokott, hogy három hónap elteltével sincs friss információ a vizsgálatról.

Katalin hercegné csak gyógyulására koncentrál

A hírek szerint a walesi hercegné nem vesz részt a nagy hagyományra visszatekintő brit Trooping the Colour parádén Katalin hercegné június 15-én. A Buckingham-palota közölte, Károly azonban megjelenik a rendezvényen. "Senki nem akar nyomást helyezni Katalinra. Az egyetlen dolog, ami jelenleg számít, hogy ő jobban legyen" - mondta a minap egy királyi szakértő. A hercegné "valószínűleg nem fog megjelenni a nyilvánosság előtt az év hátralévő részében" - árulta el egy bennfentes.


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.