Macska embernek nem barátja: egy kutatás szerint a cicák utálják a gazdáikat

nő, macska, otthon
KDdesign_photo_video/Shutterstock - KDdesign_photo_video
macska vizsgálat utálat összeesküvés
A kutya az ember legjobb barája, ez vitán felül áll. Ám a cicákról ugyanezt már nem tudjuk elmondani, nem a haverjaink, sőt! Egy tanulmány szerint a macska valójában ki nem állja a gazdáját, ezért folyamatosan összeesküvést sző ellene.

Szemben a kutyákkal, a macskák gyűlölik az embereket, és rendszeresen összeesküvést szőnek a gazdáik ellen. Legalábbis ez derül ki abból a vizsgálatból, amelyben macskatulajdonosok számoltak be arról, hogy milyen gaztetteket követek el velük szemben szőrös kedvenceik. A tanulmány szerint egyharmaduk ébredt már arra, hogy a macskája bámulja, tízből négyen azt mondják, hogy ha elhagyják a házat, a macskájuk az ablakon keresztül figyeli őket, és majdnem ötödük vallja be, hogy megijedt már attól, ahogy macskája a semmiből ráugrott. A megkérdezettek több mint harmada állítja, hogy legfeljebb öt percig simogathatja macskáját, mielőtt az elszaladna vagy megtámadná, tízből egy szerint ez a támadás olykor elég véresre sikerül. A válaszadók negyede pedig azt mondja, hogy szőrös barátja szándékosan teszi tönkre a bútorokat vagy kedvenc ruháit.

macska, agresszív
A macska gyűlöli az embert, ezért összeesküvést sző gazdája ellen
Forrás: Shutterstock

A macska gyűlöli az embert, vagy mégsem? 

Fentiekből mindjárt ki is következtethető, hogy amit a macska az ember iránt érez, az nem szeretet, hanem utálat vagy gyűlölet. 

Ám a kutatást végző táplálkozási szakértő szerint ez nem igaz. Szerinte a macskák csodálatos és kíváncsi lények, és mi, emberek éppen ezért szeretjük őket. A megkérdezett gazdik pedig annak ellenére, hogy panaszkodnak kedvencükre, pillanatok alatt megbocsátanak garázda cicájuknak. Ember nincs a Földön, aki egy macskára egy percnél tovább tudna haragudni. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.