Áttörés Madeleine McCann ügyében: bizonyítékot talált a rendőrség

nyomozás e-mail Madeleine McCann eltűnése Madeleine McCann Christian Brückner
A 2007-ben, Portugáliából eltűnt angol kislány ügyében végre áttörést ért el a német rendőrség. Olyan e-maileket fedeztek fel, amelyek a fő gyanúsított Christian Brücknert a Madeleine McCann-ügyhöz kapcsolhatják.

A német rendőrség olyan e-maileket talált, amelyek igazolhatják, hogy Christian Brückner rabolta el Madeleine McCannt. Titus Stampa vezető nyomozó a Braunschweigi regionális bíróságon azt vallotta, hogy olyan e-maileket találtak a Brückner által használt Hotmail-fiókban, amik közvetlenül az ügyköz kapcsolják a férfit. Részleteket nem oszthatott meg, mert azok "Madeleine meggyilkolásával kapcsolatosak". Azt sem volt hajlandó elmondani, hogy az e-mailek tartalmaznak-e a gyanúsítottat terhelő fotókat vagy videókat.

Madeleine McCann
Madeleine McCann
Forrás: Getty Images

„Tömegesen törölték a dolgokat a postaládából. Semmi sem volt benne 2007 januárjától" - mondta a rendőr.

A e-mailek felfedezése áttörés az ügyben, ez az első alkalom, hogy egy nyomozó olyan bizonyítékokról számolt be, amelyek közvetlenül összekapcsolják Christian Brücknert a hároméves kislány 2007-es eltűnésével. Az első számú gyanúsított jelenleg Németországban raboskodik, eljárás folyik ellene más, a Maddie ügyéhez nem kapcsolódó szexuális jellegű bűncselekmények miatt. Brückner tagadja, hogy köze lenne Madeleine eltűnéséhez.

Madeleine McCann ügyében a német hatóságok értek el eredményt

Maddie ügyében először a brit rendőrség nyomozott, de bizonyítékok hiányában 2008-ban megszüntették az eljárást. A kislány szülei azonban nem adták fel, 2011-ben a Scotland Yard kezdte keresni Maddie-t. Végül a német hatóságok nevezték meg először Brücknert gyanúsítottnak 2020-ban, és azóta is folytatják a nyomozást nemzetközi szinten. Az ügyészek 2019-ben a Microsofthoz intézett fellebbezést követően kaptak hozzáférést egy titkos e-mail fiókhoz, ami bűntények fotóit tartalmazta.

Christian Brückner Brueckner
Christian Brückner
Forrás: Italian Carabineri Press Office

Stampa azt is elmondta, hogy Brückner olyan felvételeket is megpróbált törölni, amin 3-4 éves gyerekek bántalmazása látható. A nyomozó ismertette a férfi egyik e-mailjének tartalmát, amelyben az egyik fantáziáját részletezte egy ötéves kislányról és az édesanyjáról, akiket elrabolnak furgonnal, majd szexuálisan bántalmazzák.

„Erőszakos és brutalitás volt, arról szólt, ahogy szexuálisan bántalmazzák őket — az egyiket a másik előtt megerőszakolják" - mondta Stampa. A történet egy másolatát 2017-ben Portugáliában is megtalálták egy laptopon, amelyet szintén Brückner használt.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.