Ufók hagyták hátra, művészek hozták létre vagy egyszerűen csak egy prank? Újabb titokzatos monolitra bukkantak

A Las Vegas-i monolit
https://www.facebook.com/LasVegasMetro -
rejtély monolit ufó földönkívüli
Újabb titokzatos szerekezetet észleltek, ezúttal egy Las Vegas-i túraútvonalon, Nevadában - adta hírül a Las Vegas-i városi rendőrség (LVMPD). Senki sem tudja, hogy került oda a monolit.

„Sok furcsa dolgot látunk, amikor az emberek túrázni mennek, például nem készülnek fel az időjárásra, nem visznek magukkal elég vizet ... de ezt nézzétek" - írta a rendőrség egy keddi Facebook-bejegyzésben, amelyhez egy tükrös szerkezet, egy monolit fotóit csatolták.

A Las Vegas-i monolit
A titokzatos Las Vegas-i monolit
Forrás: https://www.facebook.com/LasVegasMetro

A monolitot a hétvégén találták meg a Las Vegastól északra fekvő Gass Peak közelében, egy elhagyatott, védett területen - tették hozzá.

A fényt visszaverő, tükrös oszlop emlékeztet azokra, amiket már korábban is jelentettek. 2020 végén egy ezüst monolitot fedeztek fel egy helikopterről, és hasonló szerkezetek jelentek meg egy kaliforniai hegycsúcson, egy romániai erdőben és az Anglia déli partjainál lévő Wight-szigeten, hogy csak néhányat említsünk. Az észlelések száma 2021 óta csökkent ugyan, de idén márciusban a walesi Powys megyében egy helyi lakos séta közben belebotlott egybe.

A monolit eredetét találgatják

A közösségi médiában többen azt állították, hogy LVMPD által bemutatott monolit nem új.

„Bárki, aki a nyugati oldalon él, hetente látja ezt" - írja az egyik kommentelő. „Igen! Évek óta látom ezt" - írta egy másik, de feltűntek olyan hozzászólások is, melyek azt találgatják, földönkívüliek építették-e vagy csak egy prankről van szó. Volt olyan is, aki szerint ez egy átjáró más dimenziókba.

Az obeliszkeknek ismeretlen erejük és céljuk van. Szerintem ember alkotta, de ettől függetlenül az idegenek még mindig köztünk vannak. Tartsátok nyitva a szemeteket, a kamerák legyenek készenlétben

 — szólt egy újabb komment.

A Las Vegas-i monolitot végül eltávolították a védett területről, mert a hatóságok attól tartottak, hogy a turisták elárasztják a környéket, és kárt tesznek a környezetben. Azt egyelőre nem tudni, hogy indult-e nyomozás a monolit ügyében. Jelenleg azt vizsgálják, hogyan tudnák az építményt megsemmisíteni.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.