Nostradamus legnagyobb tévedései: több jóslata sem jött be a híres látnoknak

STATUE DE NOSTRADAMUS, MAISON DE NOSTRADAMUS, SALON DE PROVENCE, BOUCHES DU RHONE, FRANCE
Gamma-Rapho via Getty Images/STATUE DE NOSTRADAMUS, MAISON DE NOSTRADAMUS, SALON DE PROVENCE, BOUCHES DU RHONE, FRANCE - Jean-Patrick DEYA
jóslat tévedés Nostradamus
A híres látnok sok, ijesztően pontos jóslatot tett az évek során, de bizony vele is előfordult, hogy tévedett. Michel de Nostredame, ismertebb nevén Nostradamus az olyan drámai világesemények pontos megjóslása által vált népszerűvé, mint John F. Kennedy elnök meggyilkolása, vagy a Covid19-világjárvány kezdete. Azonban, ahogy mondani szokták, még egy elromlott óra is naponta kétszer mutat pontos időt, így egy általában pontos jós is tévedhet – többször is.

Nostradamust minden idők egyik legnagyobb látnokának és asztrológusának tartják, elképesztő pontossággal jósolta meg például az Európát elérő hőhullámot, de arról ís írt, hogy miután Károly király lemond a trónról, őt nem az utódlási sorrendben következő Vilmos, hanem a királyi családdal nem éppen jó viszonyt ápoló fiatalabb testvér, Harry követi majd. A híres látnok is tévedhet, ami az utóbbi években több alkalommal is előfordult már. 

Nostradamus
Nostradamus legnagyobb tévedései: több jóslata sem jött be a híres látnoknak
Forrás: Forrás: Pinterest

Nostradamus legnagyobb tévedései

9/11: a terrortámadás, amely megrengette Amerikát

Többen azt állították, hogy Nostradamus megjósolta az egyik legsokkolóbb terrortámadást a történelemben, de valójában nem így történt. Bár a francia jós utalt rá, a valós idézet alapján gyorsan rájövünk, hogy valószínűleg nem erről beszélt. Az idézet így hangzik: „A föld középpontjából származó vulkanikus tűz remegést okoz az új város körül: két nagy szikla hosszú ideig háborúzik majd. Ekkor Arethusa új folyót fest vörösre.” Sokan azt mondják, hogy „Arethusa” az USA-t jelenti, de valójában egy nimfa volt, aki Arcadiából menekült a tenger alá, és egy friss vízforrásként bukkant fel Ortygia szigetén. 

A "Terror nagy királya", aki 1999-ben lesújt ránk az égből

Az idézet így szól: „1999-ben, a hetedik hónapban, az égből jön a Terror nagy királya, visszahozva a mongolok nagy királyát. Előtte és utána, Mars uralkodik jó szerencsével.” 1999 már elmúlt, és őszintén szólva, nem érkezett semmilyen "Terror nagy királya" az égből. Ha érkezett volna, mindannyian tudnánk róla. 

Háború 2002-ben

Az idézet szerint „Mars és a jogar egybeesik, katasztrofális háború érkezik a Rák jegyében. Röviddel ezután új királyt koronáznak, aki hosszú időre békét hoz a földre.” 2024-et írunk, és még mindig nem történt meg az a nagy háború, amiről Nostradamus beszélt... bár úgy érezzük, mintha közeledne, ami a „hosszú béke” sorát semmissé teszi. Ugyan lett egy új király III. Károly személyében, de a jóslat nagy része hibásnak bizonyult.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.