Nem mindegy, hogy tárolod az óvszert: a kánikulában csökkenhet a hatékonyságuk

A,Condom,Is,Passed,From,Hand,To,Hand,On,A
Shutterstock - AtlasStudio
hőhullám hatékonyság óvszer
Figyelmeztetnek a szakértők: az óvszerek csak bizonyos hőmérsékletig hatékonyak, ami azt jelenti, hogy a nagy melegben nem árt figyelni arra, hogy hol tároljuk őket.

A napfény, a hőség és a páratartalom mind káros hatással lehetnek az óvszerekre, és növelhetik a nemi úton terjedő fertőzések és a nem várt terhességek kockázatát. A biztonságos szex mindig elsődleges fontosságú, ezért elengedhetetlen, hogy helyesen tárold és hordozd az óvszereket. 

óvszer
Vigyázz! A forróság csökkentheti az óvszerek hatékonyságát
Forrás: Shutterstock

Figyelj oda, hogyan tárolod nyáron az óvszereket

Kerüld a meleg és nedves helyeket

Lehet, hogy logikusnak tűnik, hogy az óvszereket mindig kéznél tartsd, de a meleg és nedves helyeket nem árt elkerülni, főleg a nyári időszakban. A pénztárca, a fürdőszoba, a kesztyűtartó, sőt, még a zsebek sem ideálisak, mivel ezek párás, meleg helyek. Ehelyett próbáld meg hűvösebb helyiségekben tárolni őket a házban, még akkor is, ha nem az adott helyiségben szoktatok összebújni. Egy kis változatosság még izgalmasabbá is teheti a dolgokat!

Tartsd távol a közvetlen napfénytől

A hőség és a páratartalom mellett a közvetlen napfény is befolyásolhatja az óvszerek hatékonyságát. Ezért ne hagyd őket ablakpárkányon, fiókok tetején vagy a kertben, ha éppen a szabadban szeretnétek aktívak lenni. A hűvös, sötét helyek, például egy hálószobai szekrény a legjobb megoldás.

Használj kifejezetten óvszertárolásra tervezett dobozokat és tartókat

Az óvszereket hűvös, száraz helyen kell tartani, lehetőleg olyan tartókban, amelyek kifejezetten erre a célra készültek. Ha valami diszkrétebbet keresel, egy szemüvegtok vagy egy neszesszer is megfelelő lehet, a lényeg, hogy hűvös helyen van tartva.

Kerüld az éles tárgyakat

Amikor kiválasztod, hol szeretnéd tárolni az óvszereket, vigyázz az éles tárgyakkal, különösen, ha piperecikkekkel teli táskára esik a választásod. Az óvszerrel együtt tárolt ápolási cikkek, mint például csipesz és körömvágó olló könnyen átszúrhatják az óvszer csomagolását és magát az óvszert is.

Rendszeresen ellenőrizd a lejárati dátumokat

Nem számít, hogyan döntesz az óvszerek tárolását illetően, elengedhetetlen, hogy rendszeresen ellenőrizd a lejárati dátumokat. Az idő múlásával az óvszerek gyengülhetnek, így nagyobb valószínűséggel törnek, és kevésbé hatékonyak a nemi úton terjedő fertőzések és a terhesség megelőzésében. Ezért használat előtt mindig ellenőrizd a dátumot. A lejárati dátum általában a külső kartondobozon és a fólián vagy műanyag csomagoláson van feltüntetve.

Légy óvatos az óvszer kinyitásakor

A szenvedély hevében nehéz óvatosnak lenni, de elengedhetetlen, hogy különösen vigyázz az óvszer csomagolásának kinyitásakor, ne használj éles tárgyakat vagy a fogadat, amivel könnyen elszakíthatod azt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.