Ne tegyünk szalagot vagy címkét a feladott poggyászra - figyelmeztet a reptéri dolgozó

International,Airport,Terminal.,Asian,Beautiful,Woman,With,Luggage,And,Walking
Shutterstock - Monster Ztudio
utazás poggyászfeladás poggyász reptér
Manapság egyre elterjedtebb, hogy az utazók címkével vagy akár csak egy szalaggal megjelölik a bőröndjüket, hogy megkönnyítsék a poggyász átvételét. Ám, ez a megoldás nem a legcélravezetőbb - árulta el egy poggyászkezelő.

Ez a régi, de annál népszerűbb trükk ugyanis késleltetheti a poggyász érkezését a szalagra. Az utazók gyakran színes szalagokat, poggyászcímkéket vagy egyéb kiegészítőket rögzítenek a bőröndjükhöz, hogy azok kitűnjenek a sok száz táska közül. A dublini repülőtér poggyászkezelője, John, elárulta, hogy a poggyászon lévő kiegészítők leginkább csak hátráltató tényezők. 

poggyász
Ne tegyünk szalagot vagy címkét a poggyászra - figyelmeztet a reptéri dolgozó
Forrás: Shutterstock

Ne tegyünk szalagot vagy címkét a poggyászra

A szalagok, amelyeket az emberek a bőröndjükre kötnek, hogy könnyebben azonosíthassák őket, problémákat okozhatnak a poggyászcsarnokban való szkennelés során

 - magyarázta John, majd hozzátette, hogy míg ez a kiegészítő megkönnyíti a táska felismerését, elakadhat a repülőtéri poggyászrendszereknél.

Ha a táska nem szkennelhető automatikusan, kézi feldolgozásra kerülhet, ami azt jelentheti, hogy a poggyász késve vagy egyáltalán nem jut fel a járatra

 – mondta a poggyászkezelő. A poggyász azonosítók, mint például a szalagok, matricák, címkék nélkül történő feladása nagyobb esélyt ad arra, hogy gördülékenyen megérkezzen a célállomásra.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.