Gyerekkori barátságok — jobbak, mint egy életbiztosítás

Gyerekkori barátságok
Shutterstock - Arthur Bargan
barátság életbiztosítás gyerekkor
Hány éve ismeritek egymást? Tizenöt? Húsz? Rábízod a lakáskulcsod, meghallgat, ha szerelmi bánatod van és tudja a szüleid telefonszámát? A gyerekkori barátságok minden egyes évvel értékesebbek lesznek.

Megérnek, mint a jó bor és olyan hátteret biztosítanak, amire az életed jó és rizikós időszakában egyaránt számíthatsz. A gyerekkori barátságok aranyat érnek.

Gyerekkori barátság
Gyerekkori barátságok
Forrás: Forrás: Shutterstock

Gyerekkori barátságok: Tudtad?

Egy kaliforniai kutatás szerint a legjobb barátok olyan közel állnak egymáshoz genetikailag, mint a negyedik unokatestvérek. Szóval semmi sincs véletlen…

A kezdetek

A gyerekek négyéves korukban kezdenek tudatos kapcsolatokat építeni. A „te vagy a legjobb barátom" pozíció ugyan eleinte változhat, de mivel a bizalom fontos szükségletünk, az egymásra bízott titkok és a közös élmények egyre stabilabbá teszik ezeket a kapcsolatokat. Egy idő után már nem az a fontos, hogy kinél van a roller, hanem hogy miként segítsék egymást a barátok a boldogulás útján.

Barátságból szerelem

A gyerekkori barátság a kapcsolatok legjobb iskolája. A legjobb barát nem csak szimplán szórakoztató társaság, hanem segít felkészülni az életben megjelenő szereplőkre is. Fejleszti a nyitottságra való készséget és minden gesztusával nevel. Általa tanulunk meg szeretni, ragaszkodni, felfedezzük a romantika alapjait- merthogy sok gyerekkori barátságból lesz szerelem, de ez így van rendjén. 

Krízisek

A gyerekkori barátságok tartósságát legtöbbször a felnőtté válás folyamatának nehézségei határozzák meg. Kritikus pont lehet a szerelem, egy családi tragédia, betegség, de ezek legtöbbször inkább erősítik a már kialakult köteléket. A tudat, hogy jól választottunk barátot és a bajban is mellettünk állnak, növeli a komfortérzetünket, pozitív töltetet ad az életünknek.

Szeretet, megértés, elfogadás

Az évek múlásával mindenki élete megváltozik. A családalapítás ugyan hatalmas változás mindenki életében, de a kiegyensúlyozott barátságok ilyenkor is elkísérnek, sőt, biztos támaszt nyújtanak. A közös lógásokból családi programok lesznek, a barátok a problémákra is együtt keresik a megoldást, vagy együtt nevetnek saját baklövéseiken. 

Ha törik, ha szakad

A szilárd alapokon nyugvó barátságokban nincsen tabu. Bármilyen élethelyzetben segíthetnek megoldást találni, legyen az anyagi vagy érzelmi jellegű. A barát pontosan tudja, mire és mikor van szükségünk, nem érezzük kellemetlennek a segítségnyújtását. Ha pedig véleménykülönbség adódik, érdemes mindent átbeszélni, a veszekedés csak időpocsékolás. Nem beszélve arról, hogy a közös évek és átélt élmények sokkal többet érnek, mint elveszíteni egy remek barátot. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.