Komoly hőhullám jön! Ezeken a helyeken akár 40 fok is lehet

Thermometer,Showing,High,Temperature,Against,Sky,With,Clouds,During,Very
Shutterstock - New Africa
kánikula forróság időjárás előrejelzés
Tovább erősödik a kánikula a következő napokban. Komoly hőhullám érkezik: néhány helyen akár a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A múlt heti hűvösebb időjárás után újra berobbant a kánikula.  Komoly hőhullám csap le hazánkra. Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig, az elkövetkezendő napokban akár 40 fok körül is alakulhat a hőmérséklet.

hőhullám
Komoly hőhullám jön: a kánikulában nagyon fontos a bőséges vízfogyasztás
Forrás: Shutterstock

Komoly hőhullám jön: fokozottan figyeljünk az egészségünkre

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, de néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon néhol zivatar, zápor előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Országos hőség lesz 30-36 fokos maximumokkal. A következő hét elején, hétfőn hajnalban északnyugaton, estefelé a Tiszántúlon fordulhat elő frissítő csapadék. Ezt leszámítva igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Marad a kánikula, sőt, délen már forróság várható 35 fok feletti csúcsértékkel. Az északnyugati szél megélénkülhet. Kedden szinte zavartalan napsütés várható, kizárt a csapadék. 36-37 fok körül alakul a hőmérséklet délután, tehát délen akár 38-39 fok is lehet. Az északkeleti szél csak néha élénkülhet meg. 

A hét második felében igazi nyaralóidőre van kilátás, sok napsütéssel, eső nélkül. Fokozódik a hőhullám, hiszen a legtöbb helyen már 35 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, a Dél-Alföldön esély van 40 fokos forróságra is - írja a Köpönyeg.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.