Izland a csodák földje – Így juthatsz oda legolcsóbban

The,Girl,Bathes,In,A,Hot,Spring,In,The,Open
Shutterstock/Copyright (c) 2020 Try_my_best/Shutterstock. No use without permission. - Try_my_best
pénztárcabarát Izland utazás
Kalandra vágysz és nem szeretnél rá sokat költeni? Irány Izland, ahol egy kis trükkel egész baráti áron túrázhatsz úgy, hogy a legtöbb nevezetességet néhány nap alatt bejárhatod.

Az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között fekvő sziget ezernyi meglepetést tartogat, a hegyek, a vízesések, a patakok mind-mind páratlan látványt nyújtanak, amiért érdemes  odalátogatni. Izland mesés hely, egyszerűen látni kell.

Izland
Izland, Skjalfandafljot folyó
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Mumemories/Shutterstock.  No use without permission.

Izland: a legtisztább vizek hazája

Izland egy csodálatos ország, tele természeti kincsekkel és lenyűgöző látnivalókkal. Ha ellátogatsz ide, mindenképpen érdemes megnézned ezeket:

Reykjavík: A világ legtisztább és legzöldebb fővárosa, ahol a Hallgrímskirkja templom és a Perlan épülete is megér egy látogatást. A csapvízből nyugodtan lehet inni, mivel az egész országban tiszta a víz.
Kék Lagúna: Izland egyik legnépszerűbb látványossága, ahol a meleg vizű forrásokban fürdőzhetünk. Ne felejtsük el előtte lezuhanyozni!
Az arany háromszög: Egy 300 km-es körút, amely során megcsodálhatjuk az UNESCO világörökség részét képező Thingvellir Nemzeti Parkot, a Gullfoss vízesést és a gejzíreket. 
Vízesések: Izlandot nevezhetnénk a vízesések országának. Lélegzetelállító vízesések közül válogathatunk, például a Dettifoss, Fjallfoss, Glymur és Gullfoss. Készíts menő fotókat a tájról, menő emlék lesz a kirándulásodból. 
Vatnajökull gleccser: Európa legnagyobb gleccsere, amely lenyűgöző látványt nyújt. Érdemes plusz széldzsekit becsomagolni, a szigeten ugyanis sokszor metsző szél fúj. 

Amit az izlandi konyháról tudni kell

Az izlandi konyha bővelkedik halas fogásokban, de a legelőin nevelkedett bárányok húsából is különleges fogások, levesek, raguk készülnek. 

Utazási tipp: 

Ha Izlandra szeretnél látogatni, mindenképpen böngészd át a fapados légitársaságok ajánlatait. Időnként meglepően olcsó ajánlatokat lehet találni. Ha megijedtél a szállásáraktól, bérelj lakóautót, a hagyományos autóbérlésnél picivel drágább, de két legyet ütsz egy csapásra, a járgányban ugyanis aludni, sőt zuhanyozni is tudsz. Így nem egészen 200 ezer forintért eltölthetsz néhány napot a legvarázslatosabb szigeten. És ne feledd, kedvenc filmjeidet is izlandon forgatták, itt készültek a James Bond- Halj meg máskor, a Tomb Raider, és a Prometheus jelenetei.  

Az alábbi videóban megnézheted, hogyan landolnak a repülők Izlandon. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.