Jégeső, viharos széllökések szakíthatják félbe a tomboló kánikulát

Heavy,Rain,With,Hail,Hits,The,Roof,Of,The,Car.
Shutterstock - Aleksei Ignatov
jégeső viharos széllökés kánikula időjárás
Délelőtt helyenként, délután viszont egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás, erős, viharos széllökés, jégeső is kísérheti, néhol heves zivatar sem kizárt - derül ki a HungaroMet Zrt. időjárás-előrejelzéséből.

A zivatarokat néhol viharos, 60-80 km/órás széllökés, jégeső, intenzív csapadék kísérheti. Az egymást követő cellákból lokálisan felhőszakadás  sem zárható ki.

jégeső
Jégeső, viharos széllökések várhatók a mai nap
Forrás: Shutterstock

Jégeső, viharos széllökések szakítják félbe a kánikulát

A nap további részében éjfélig a középső országrészben, illetve a Dunától keletre van esély zivatarok kialakulására. Ezekhez viharos széllökés, lokálisan egy-egy helyen légzuhatagban, jégeső, intenzív csapadék társulhat, továbbá lokálisan felhőszakadás is előfordulhat, elsősorban az Északi-középhegységben, Pest megyében.

Csütörtökön napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, amelyekből helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. Csütörtök hajnalban 17-25, délután 31-38 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, illetve északkeleten lesz kellemesebb, délkeleten pedig a legmelegebb az idő.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű, de elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Péntek hajnalban 17-25, délután 30-36 Celsius-fokra van kilátás.

Szombaton napos idő valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csupán néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkülhet. A szombati hőmérséklet hajnalban 15-23, délután 30-36 Celsius-fok között várható.

Vasárnap a megnövekvő fátyol- és gomolyfelhőzet mellett sok napsütés valószínű. Elszórtan lehet számítani záporok, zivatarok kialakulására. Az északi szelet egyre többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A vasárnapi hőmérséklet hajnalban 13-23, délután 30-36 Celsius-fok között várható.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.