Lebarnult bőr: így őrizd meg sokáig a nyaralás színét

napozás, nyár, nő , medence, koktél, szalmakalap,
Shutterstock/Alex Tihonovs - Alex Tihonovs
napozás ápolás barnaság
Végre lebarnultál, de ez néhány nap múlva már alig látszik? A nyaralás színe bizony sokáig megőrizhető, összegyűjtöttünk néhány trükköt, amivel elodázható a bőr kifakulása. A lebarnult bőrnek extra ápolás kell.

A nyáron megszerzett barnaság megőrzése fontos, különösen, ha hosszú távon élveznénk a napcsókolta bőrt. Sokan panaszkodnak arra, hogy hiába barnulnak le bámulatosan a nyaralás idején, színük csupán 1-2 hétig látszik, utána rövid időn belül nyoma sem marad. 

lebarnult
A lebarnult bőrre vigyázni kell
Forrás: Forrás: Shutterstock

Így lesz tartós a lebarnult bőr

Bár a napozás szigorú szabályait is érdemes betartani, de itt van néhány bevált tipp, amelyek segíthetnek, hogy ne csak biztonságos, hanem tartós is legyen a megszerzett barnaság. Különösen fontos ez akkor, ha fehér bőrű vagy és hálát rebegsz minden egyes megszerzett árnyalatért. 

Hidratálás: A hidratált bőr hosszabb ideig megőrzi a barnaságot. Naponta igyál legalább 2 liter vizet igyunk, és használj extra testápolót. Olyan krémet válassz, amely összetevői tartósítják a megszerzett bőrszínt. léteznek speciális testvajak, amelyek segítenek lassítani a bőr kifakulását, méghozzá tápláló olajokkal. Ilyen például a mandula-, sárgabarackmag- és a kókuszolaj. 

Óvatosan használj vegyszereket: Kerüld az alkoholos termékeket, mert károsíthatják a bőrt. Válassz hidratálóval gazdagított szappant és tusfürdőt.

Bőrradír: Időnként finoman radírozd le az elhalt hámréteget, hogy a friss bőrréteg megmutathassa a színét. Óvatosan napozz újra és újra, hogy legyen a barnaságnak utánpótlása 

Kerüld a kozmetikai kezeléseket: Napozás után ne iratkozz fel kozmetikai kezelésekre, és kerüld a hámlasztókat, valamint a szalicilsavas termékeket. ha új kencét veszel, ellenőrizd, hogy ne legyen fehérítő hatása. 

Irány a konyha!

A barnaságot nem csak napozással, óvatos bőrápolással tartósíthatod. A bőröd állapotát ugyanis az is befolyásolja, hogy mit eszel. Ha odafigyelsz a táplálkozásra, azt a lebarnult bőröd is meghálálja. Fogyassz sok sárga és piros gyümölcsöt, például sárgabarackot, répát és mangót. A folyadékbevitel is fontos, hiszen a kiszáradás nem tesz jót a bőrnek. 

Ha mégis túl gyorsan fakul a bőröd, és nem jutsz el újra a strandra, akkor szerezz be egy barnító testápolót. Ezek a készítmények fokozatosan alakítják ki a bőr barnaságát, ha ügyes vagy, senkinek sem fog feltűnni, hogy nem a helyi strandon, vagy a szoliban barnultál. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.