Ezt az egyszerű matekfeladatot csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani - Te köztük vagy?

Showing,Person,Focusing,On,A,Complex,Math,Equation
Shutterstock - AI Asset Generator
fejtörő matematika feladat
A feladvány teljesen összezavarta az internet népét, főleg azért, mert roppant egyszerűnek tűnik - mégsem sikerül a legtöbbeknek megoldani. Ezt az egy egyszerű matematikai feladatot a tapasztalatok szerint csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megfejteni.

Semmi sem fejleszti úgy az agyat, mint a rejtvények és fejtörők. Ha zseninek vagy a számok szerelmesének tartod magad, itt az ideje, hogy próbára tedd magad: íme egy egyszerű matematikai feladat, amely teljesen összezavarta az embereket.

matematikai feladat
Egy egyszerű matematikai feladat, amit a legtöbb ember képtelen megoldani - Illusztráció
Forrás: Shutterstock

Egy egyszerű matematikai feladat: vagy mégsem?

Ez a legújabb rejtvény hatalmas kihívás elé állítja az embereket, az eddigi tapasztalatok szerint csak azok képesek megoldani, akiknek intelligenciája messze átlagon felüli. Próbáld megoldani ezt a feladványt, de vigyázz, még a bonyolult matematikai példákban jártasak is vakargatják a fejüket miatta.

A „3x3-3/3+3” egyenlet látszólagos egyszerűsége nagy felbolydulást okozott az online térben.

Első ránézésre az ember hajlamos lehet a feladatot a bemutatott sorrendben megoldani. Ez háromszor három egyenlő kilenccel kezdődne, három levonása hatot eredményezne, osztva hárommal kettőt adna, majd hozzáadva három, az eredmény öt lenne. Ez azonban nem a helyes megoldás. A matematikában létezik egy elv, amelyet BIDMAS vagy BODMAS (Amerikában PEMDAS) néven ismerünk. Ez útmutatást nyújt a helyes sorrendben történő műveletek elvégzéséhez, ha több művelet is érintett. A BIDMAS/BODMAS jelentése: Zárójelek, Osztás, Szorzás, Összeadás, Kivonás.

A helyes megoldás

Az egyenlet helyes megoldása az alábbiak szerint történik:

  1. Először végezzük el a szorzást és az osztást: 3 x 3 = 9 és 3 / 3 = 1
  2. Helyettesítsük vissza az eredményeket az egyenletbe: 9 - 1 + 3
  3. Végezzük el az összeadást és a kivonást sorrendben: 9 - 1 = 8, majd 8 + 3 = 11

A helyes válasz tehát 11.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.