Párkapcsolati szokások: ne elégedj meg a jóval, ha lehet tökéletes is

párkapcsolati szokások, tökéletes párkapcsolat
Shutterstock - LightField Studios
párkapcsolat boldogság szokások
Minden hosszú kapcsolatban élő férfinak és nőnek eszébe jut időnként, milyen tökéletes volt minden a szerelmük hajnalán, bárcsak minden a régi lenne. Ha olyan nem is lesz, mint egykor, de hasonlóan boldog még lehet, új párkapcsolati szokások bevezetésével a jó párkapcsolat tökéletessé válhat.

„Bárcsak újra olyan lenne a párkapcsolatunk, mint a szerelmünk hajnalán!” — Nem véletlenül vannak szakaszai a párkapcsolatoknak, bár sokszor vágyunk arra az érzésre, amit a szerelmi történetünk kezdetén átéltünk, évtizedeken át nem éghet a láng, mert mi magunk is megégnénk benne. De ez nem azt jelenti, hogy hagyni kell kihunyni a szikrát is, ellenkezőleg, ahhoz, hogy jó kapcsolatban éljünk, őrizni kell. Ha pedig olyan kapcsolatot szeretnénk, amiben a lehető legkevesebbet kell a múlton merengenünk, érdemes új párkapcsolati szokásokat felvennünk (vagy megtartanunk), amelyek abban segítenek, hogy tökéletes párkapcsolatban élhessünk. 

párkapcsolati szokások
Új párkapcsolati szokások felvétele segít, hogy a jó párkapcsolatból tökéletes legyen
Forrás: Shutterstock

Íme a párkapcsolati szokások, amelyek visszahozzák a régi szép időket

Ha szeretnétek egy kicsit sem friss párkapcsolatban újra a fellegekben járni, figyeljétek, hogy csinálják azok, akik évek múltán is boldogságban élnek.

1. Fenntartják az egymás iránti érdeklődésüket

Ha történik valami izgalmas, érdekes a munkahelyükön, egymást hívják elsőként a hírekkel. Minden nap szánnak időt arra, hogy megbeszéljék, milyen volt a napjuk. Ez lehetőséget ad arra, hogy minél többet megtudjanak egymásról, a másik munkájáról, hobbijairól. Nemcsak beszélni, hallgatni is tudnak: értő figyelemmel fordulnak egymás felé. 

2. Szívesen próbálnak ki együtt új dolgokat

Sok pár minden nap ugyanazokat a rutinokat követi. Ugyanazon az útvonalon közlekednek, amit megszoktak, ugyanott vásárolnak, ugyanazokat az ételeket eszik, és ugyanott és ugyanúgy szeretkeznek. A tökéletes párkapcsolatban élők odafigyelnek, hogy ez ne így legyen. Igyekeznek rendszeresen újítani, kipróbálni olyan dolgokat, amelyek nem részei a napi rutinjuknak, hiszen minden, ami más, mint a megszokott, izgalmas, és ez kihat az együtt töltött időre is. 

3. Mások előtt dicsérik a szerelmüket

Minél hosszabb egy kapcsolat, annál könnyebb a másik gyengeségeire koncentrálni. Ami eleinte fel sem tűnt, évekkel, évtizedekkel később elviselhetetlennek tűnhet. A boldog párok másképp gondolkodnak és cselekednek, ők a társ erősségeire koncentrálnak, és panaszkodás helyett azokkal dicsekednek el a a barátaiknak és a családtagjaiknak.

4. Hibáztatás nélkül beszélnek arról, ami zavarja őket

Amikor egy nehéz beszélgetésbe kezdenek, nem rontanak ajtóstul a házba. Amikor elmondják a másiknak, mi az, ami bántja őket, mitől érzik rosszul magukat, nem hibáztatják a társukat, kizárólag magukról, az érzéseikről és azok kiváltó okáról beszélnek. Nem azt mondják, hogy „már megint azt mondtad, hogy..., pedig tudod, hogy ez nekem milyen rosszul esik, direkt veszed el a kedvem, te vagy a hibás”, hanem azt, hogy „fáj azt hallanom, hogy...”. Pici a különbség, de annál jelentősebb. Agresszió helyett asszertivitás

5. Képesek kimondani: sajnálom és bocsánat

Rengeteg embernek okoz nehézséget elismerni, ha hibázik, a felelősségvállalás csak az érzelmileg érett emberek sajátja. Pedig az egyik legboldogítóbb párkapcsolati szokás, amikor egy vita után a párod nem hagy főni a levedben, hagy hidd, hogy mindenért te vagy a hibás, hanem képes elismerni a saját felelősségét, hibáját, és tudja azt mondani: „sajnálom, bocsánatot kérek”. A tökéletes pároknál ez a természetes. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.