Turbulencia okozott káoszt egy repülőgépen: egy férfi az ülése feletti tárolóba szorult

Oxygen,Mask,Drop,From,The,Ceiling,Compartment,On,Airplane
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Thanakorn.P/Shutterstock. No use without permission. - Thanakorn.P
repülőgép baleset turbulencia súlyos sérülés
A Boeing 787-9 Dreamliner Air Europa járatán 30 utas sérült meg. A repülőgépen készült felvételeken látszik, hogy miután a gép hirtelen turbulenciába került, minden, ami nem volt rögzítve, szanaszét repült. Egy férfi a feje feletti csomagtárolóba szorult.

A Boeing 787 Dreamline repülőgép fedélzetén készült felvételekből kiderül, hogy a hirtelen magasságcsökkenés milyen súlyos következményekkel járhat az utastérben ülők számára. A hirtelen jött turbulencia miatt az egyik utas, aki nem kötötte be az övét, a poggyásztárolóba szorult, ahonnan a kiszabadulásáig lógott.

turbulencia, repülőgép, Boeing, járt, biztonsági öv
Aki nem volt bekötve, a turbulencia miatt a levegőbe repült
Forrás: Shutterstock

Aki és ami nem volt bekötve, a turbulencia miatt a levegőbe repült

A balesetben 30 ember megsérült, a gépen mindenütt vérfoltok maradtak. A járat Spanyolországból Uruguayba tartott, amikor az Atlanti-óceán felett súlyos turbulenciába került. Az utasok szerint mindenki és minden, ami nem volt bekötve, a levegőbe repült.

Köztük volt az egyik szerencsétlen utas is, akinek a videón látható, hogy a lába a feje fölött lóg, miután egyenesen a feje feletti csomagtárolóba repült. Az Air Europa a turbulenciát követően közleményben tudatta: „A repülőgép rendben leszállt, és a felvételen is rögzített különböző mértékű sérüléseket már kezelik”.

Nem sokkal azelőtt, hogy a turbulenciába kerültek volna, a pilóta figyelmeztette a járat utasait, hogy térjenek vissza az üléseikbe és kapcsolják be az öveket. A Boeing 787-9-es repülőgépet körülvevő légáramlás változása eleinte csekély volt, de aztán a gép hirtelen süllyedni kezdett.

Az incidens bár néhány másodperc alatt lezajlott, közben több utas súlyosan megsérült. A járat kényszerleszállást hajtott végre Natalban, a 30 sérült utast pedig a város kórházába szállították. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.