Sokkoló: Kiderült, milyen gyakran kellene farmert mosni

farmerek mosása
Shutterstock/Damian Lugowski -
mosás farmer ruhák
Milyen gyakran mosod a farmerodat? A Levi's tervezési igazgatója, Paul O'Neill elárulta, hogy milyen gyakran kéne farmert mosni, ám nem mindenki ért egyet vele.

A farmer hosszú utat tett meg azóta, hogy eredetileg praktikus munkaruhaként készült bányászok és munkások számára. Mára már minden fazonban, színben és stílusban elérhető, egyetlen ruhatár sem teljes legalább egy pár farmer nélkül. Farmert mosni nem nehéz, a farmernadrág mosási gyakoriságának meghatározása azonban nem egyszerű feladat. 

farmert mosni
farmert mosni
Forrás: Shutterstock/TunedIn by Westend61

Te tudod, hogy milyen gyakran kell farmert mosni?

Az Alberta Egyetem egyik tanulmánya szerint egy olyan farmernadrágon, amelyet két hétig viseltek, ugyanolyan baktériumszintet mértek, mint egy olyan párnál, amelyet 15 hónapon keresztül minden nap hordtak. Ez azt jelenti, hogy a gyakoribb mosás nem feltétlenül teszi tisztábbá a farmert. Míg más vélemények szerint a farmert elegendő hetente egyszer kimosni, kivéve, ha extrém módon koszolódott, vagy kellemetlen a szaga.

A Levi's farmermárka szerint egyesek viszont soha nem mossák a farmernadrágjaikat.

Sokan elmennek benne dolgozni, bevásárolni, főznek benne, egész nap viselik, mégis a nap végén összehajtogatják és visszateszik a szekrénybe. Paul O'Neill, a cég dizájnigazgatója az Australian Financial Review-nak elmondta, hogy ő is körülbelül 30-50 viselés után szokta kimosni a farmerjait.

A Reddit-posztra reagáló emberek közül sokan bevallották, hogy szintén csak ritkán mosnak farmert. Valaki, aki ruházati szakértőnek adta ki magát, hozzátette: „Divattervező vagyok! Erre tervezték a farmert. Valójában a túl gyakori mosás károsíthatja az anyagot. A farmert nehéz feladatokra készítették, ami ellenálló anyaggá teszi. Annyiszor viselheted, ahányszor csak akarod, amíg nem koszos vagy nem büdös”. Azonban nem mindenki értett egyet a kevesebb több megközelítéssel, amikor a farmer mosásáról volt szó, sokan elborzadtak. Az egyik felhasználó így írt: „Ez undorító, szerintem néhány viselés után ki kell mosni őket.”

A farmer mosására nincs örök érvényű szabály

Mindenki akkor tisztítja farmerjait, amikor úgy érzi, hogy szükséges. Vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy minden viselés után bedobják a mosógépbe, ám azt érdemes szem előtt tartani, hogy minden mosás megviseli a ruhadarabot. A sok mosástól az anyag elhasználódik, a színek pedig fakulnak. A farmer hosszabb ideig megőrzi a minőségét, ha csak 30 fokon mosod és utána nem teszed be a szárítógépbe. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.