Megdőlhet a melegrekord, a zivatarok se hűtik le a levegőt

hőség kánikula melegrekord
Bár záporok és zivatarok is lehetnek az előrejelzések szerint, egyelőre marada hőség. Délen melegrekord várható.

Nagyon meleg - helyenként melegrekord - várható szombaton is, ám a többórás napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Eleinte inkább északkeleten, keleten, majd délutántól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.

Megdőlhet a melegrekord, a zivatarok se hűtik le a levegőt
Megdőlhet a melegrekord, a zivatarok se hűtik le a levegőt
Forrás: Shutterstock

Melegrekord, zápor, zivatar

Vasárnap a többórás napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Eleinte inkább északkeleten, keleten, majd délutántól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az ÉNy-ira forduló szél megerősödik. 35-36 fok körüli forróság lesz.

A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, szórványosan záporesővel, zivatarral. 25 és 35 fok között változik a hőmérséklet, ÉNy-on lesz a hűvösebb. Az északi szél sokfelé megerősödik.

Kedden sok napsütés valószínű, és már csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megerősödik. 30-35 fokos kánikula lesz - írja a Köpönyeg

A legmelegebb az ország déli részén lesz

A HungaroMet a Facebookon tette közzé a következő időszak időjárás-előrejelzését. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.