Drámai küzdelem: cápatámadás ért egy kajakozót a Kanári-szigeteken

Diving,With,Great,Sharks,In,The,Bahamas.,Tiger,Shark,, pörölycápa
Shutterstock/Copyright (c) 2022 michaelgeyer_photography/Shutterstock. No use without permission. - michaelgeyer_photography
cápatámadás kanári-szigetek pörölycápa
Drámai pillanatoknak lehettek tanúi, akik látták azt a helyi lakost, aki körül körözni kezdett egy cápa La Palma szigeténél. A megrémült kajakozó kénytelen volt az evezőjét használni, hogy elhárítsa a cáptámadást.

A Kanári-szigeteki La Palma lakosa kénytelen volt cselekedni, miután látta, hogy egy cápa kezdett el körözni körülötte és közeledett a kajakjához. A vízitúrázó az egyik pillanatban még élvezte a kirándulást, a következőben már egy cápatámadás elől volt kénytelen menekülni. Az őt megtámadó cápát pörölycápaként azonosították.

Hammerhead,Shark,In,Bimini,Bahamas, pörölycápa, cápatámadás
Újabb embert ért cápatámadás a Kanári-szigeteknél
Forrás: Shutterstock

Nem ez az első cápatámadás a Kanári-szigeteken

A dráma középpontjában álló sportolót hallani lehetett, ahogy azt kiabálja a cápának, hogy menjen onnan, miközben megpróbálta megütni az evezőjével, amikor az uszonya egyre közelebb és közelebb került a kajakjához, és attól tartott, hogy majd megpróbálja felborítani azt.

A közösségi média felhasználói megpróbálták lekicsinyelni az incidenst, hangsúlyozva, hogy a pörölycápák általában nem agresszívek az emberekkel szemben, annak ellenére, hogy a fajhoz köthető a múlt hétfői incidens is, amelynek egy 30 éves német nő volt az áldozata, aki a Dalliance Chichester nevű sétahajón utazott. A tragédia Tazacorte partjainál történt, amely La Palma szigetének nyugati részén található város és település, amelyet a Kanári-szigetek leglátványosabb tájának tartanak. A cápatámadás áldozata szívmegállásban hunyt el a spanyol légierő helikopterén, amely a kórházba szállította, miután az őt megtámadó pörölycápa leharapta a lábát.

Az áldozatot a Kanári-szigetek fővárosa, Las Palmas egyik kórházába szállították, ezért a város indított eljárást az ügyben. Az esetet balesetként kezelik, de tanúkat nem hívtak be tanúvallomást tenni, és nem s terveznek tanúmeghallgatást, mint elmondták, betartják a szokásos eljárásrendet. Az első jelentések szerint az áldozat az óceánban úszott, bár egy kanári-szigeteki napilap később arról számolt be, hogy a katamaránon ülve, egy húsból készült csalival horgászott, és az egyik lába a vízben volt.

A Kanári-szigetek egyes strandjait cápatámadástól tartva már júniusban lezárták

Júniusban a Kanári-szigetek keleti partján lévő strandokat lezárták, miután cápákat észleltek. A helyi rendőrség később drónnal végzett megfigyeléssel megerősítette, hogy az egyik észlelt cápa egy 10 láb hosszú pörölycápa volt. A legtöbb pörölycápafaj valóban ártalmatlan az emberre, viszont agresszív vadászok, és méretük és vadságuk miatt potenciálisan veszélyesek


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.