A pocsék időjárás kedvence az esőkabát: Így viseld stílusosan – Termékekkel, árakkal

Horizontal,Side,View,Image,Of,A,Joyful,Young,Woman,Smiling
Shutterstock - Yuricazac
stílus esőkabát
Ha lehet hinni a meteorológiai előrejelzéseknek továbbra is hatalmas esőre és szélre számíthatunk a napokban, ráadásul marad a hideg idő. Aggodalomra azonban semmi ok, fújhat a szél, jöhet a vihar, egy trendi esőkabát rossz időben is feldobja a szetted. Mutatjuk, hogyan viseld a szürke hétköznapokban.

Az ősz egyet jelent a szüreti időszakkal, a lomhulással, a nagy gardróbfrissítéssel és a szeszélyes időjárással. A divatvilág már most tele van izgalmas és lenyűgöző trendekkel, amikből érdemes szemezgetni, de ha van egy ruhadarab, amelyet feltétlenül be kell szerezz az őszi-téli szezonra, az egy szuper trendi esőkabát.

esőkabát
Az esőkabát egy rohangálós, cipekedős napon is tökéletes
Forrás: Shutterstock

 

Az eső nem jelenti feltétlenül a teljesen elázott cipőt és nadrágszárat, az ormótlan kabátokat, az itt-ott kilógó sálat, az ázott hajat, az elkenődött sminket és a sárpöttyös öltözetet. De ha te sem szereted magaddal cipelni az esernyőt, akkor neked feltétlenül kell az idei szezonra egy esőkabát, ami nemcsak védelmet nyújt számodra az időjárás viszontagságaitól, de stílusos kiegészítője is lehet az öltözékednek. A kabát is éppúgy stíluselem, mint a többi ruha, amit alatta viselsz.

Stílusból jelesre vizsgázott

A szeszélyes hónapokban tulajdonképpen ez az a réteg, amit az emberek először megnéznek rajtad, amikor dolgozni, randevúzni vagy szórakozni mész. Szóval válassz olyan darabot, ami jól kifejezésre juttatja a stílusodat, és persze, amiben igazán jól érezd magad.

Tipp: 

Válassz olyan hosszúságú esőkabátot, ami a testalkatodhoz a legjobban illik. Ha magasabbnak vagy karcsúbbnak szeretnél tűnni, a hosszú, térd alá érő kabát jó választás lehet. Ha viszont eleve magas vagy, a rövidebb fazon számodra a megfelelő.

 

Happy,Elegant,Woman,In,Red,Rain,Coat,With,Bicycle,In
A lakkhatású, fényes darab remek példája, hogyan tud egy esőkabát is dögös lenni
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Alliance Images/Shutterstock.  No use without permission.

Amikor a leendő esőkabátnak a hosszát vizsgálod, gondold végig a praktikus szempontokat is. Ha suliba jársz, fel-le szállsz a BKV-ra, vagy kisgyerekes anyuka vagy, érdemes a rövidebb fazon mellett dönteni. De szerencsére a bokáig érő és a rövid kabát között rengeteg az átmenet, úgyhogy biztosan megtalálod az alkatodhoz a legjobban illőt.

Ha azon szerencsések lányok közé tartozol, akiket telt keblekkel áldott meg a sors, úgy a kétsoros gombolású kabát helyett válaszd inkább az egysorost, V-kivágással. A kétsoros gombolás még tovább nagyítja a mellkast, ezzel plusz kilókat pakolva rád optikailag. A lényeg persze, hogy jó minőségű, valóban vízhatlan legyen, de a praktikusság mellett az esztétikum is fontos szempont lehet: stílusban passzoljon a ruhádhoz, a táskádhoz és a cipődhöz.

Örökké divatban marad

Bár elsőre talán azt gondolhatod, hogy az esőkabát már rég kiment a divatból, valójában nem tűnt el a színről, csupán átalakult kissé az évek folyamán. A divatos őszi esőkabátok között számos olyan darab is található, amely latex, vinyl vagy bőrhatású anyagának köszönhetően vízlepergető tulajdonsággal bír, ugyanakkor könnyed és légies, így az átmeneti szezonban könnyedén megfér alatta kedvenc pulóvered is.

Mivel viselhetjük az esőkabátot?

Tulajdonképpen bármivel! Egy átlátszó, bézs vagy fehér esőbabátot egy lenge ruhához is felvehetünk - nem feltétlen van hideg, amikor esik az eső, sokszor alig hűl le a levegő -, de jól mutat a most divatos kötött ruhához is, vagy kombinálhatod farmerral, magas szárú szövetnadrággal, esetleg egy tweed miniszoknyával. A gumicsizma jó választás, de ha igazán egyedivé szeretnéd tenni az összeállításodat, kapj fel egy szögletes orrú, térd alá érő csizmát, ami elegáns, nőies, és még a legegyszerűbb darabbal is jól mutat.

Funny,Dog,And,Owner,In,Raincoats,Walking,Outdoors
Az állandóan esős időben gumicsizmával kombinálva játékossá teszi outfitünket
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Pixel-Shot/Shutterstock.  No use without permission.

Ha az időjárásjelentés szerint továbbra is esni fog, öltözzünk rétegesen, vagyis ha hirtelen kisüt a nap, a külső rétegeket le tudjuk venni, vagy melegen tarthassuk magunk, ha az időjárás a legrosszabb arcát mutatja.

Körképünkben összegyűjtöttük a legtrendibb esőkabátokat, reméljük, galériánkban találsz olyat, ami tetszeni fog!

Ár: 10 490 Ft
Forrás: orsay.hu
Ár: 17.490 Ft
Forrás: aboutyou.hu
Ár: 12 995Ft
Forrás: tchibo.hu
Ár: 9499 Ft
Forrás: bonprix.hu

 

Ár: 15 999 Ft
Forrás: bonprix.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.