A Lidl Magyarország ingyenes magánegészségügyi ellátással várja dolgozóit

Farago Laszlo
PR cikk pr Lidl Magyarország
A munkahelyi biztonság, valamint a munkavállalók jólléte és egészségmegőrzése mindennek az alapja. Éppen ezért a Lidl Magyarország felelős vállalakként széleskörű juttatási csomagjának részeként többek között ingyenes magán egészségbiztosítást nyújt dolgozóinak. Az egészségprogram keretein belül számos vizsgálatra van lehetőség térítésmentesen és hosszas várakozás nélkül.

Életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, így munkahelyválasztáskor érdemes arra is figyelmet szentelni, hogy a kecsegtető fizetés mellett milyen bérenkívüli juttatásokban részesülhetünk. Egy egészségbiztosítási csomag például amellett, hogy gyors és minőségi ellátással támogatja fizikai jóllétünket, jelentős mértékben csökkentheti kiadásainkat is.

A Lidl Magyarországnak mindennél fontosabb dolgozóinak biztonsága

Lidl Egészségprogram, élen az egészségmegőrzésben

A hazánkban piacvezető kiskereskedelmi áruházlánc közel 10.000 munkavállalójával a 9. legnagyobb munkáltató és célja, hogy a munkát keresők körében ugyanúgy elsőszámú és egyben legjobb választás legyen, mint a vásárlók esetében. Ezért mindent meg is tesz az új munkavállalók bevonzása és a meglévők megtartása érdekében. A versenyképes fizetésen felül rendkívül széles, a dolgozók igényeihez igazodó béren kívüli juttatási csomagot kínál a vállalat. Felelős munkáltatóként a Lidl számára a munkavállalók jólléte és egészségmegőrzése egy kiemelten fontos terület, ennek érdekében hívták életre a Lidl Egészségprogramot. A kezdeményezésnek köszönhetően a vállalat ingyenes magán egészségbiztosítást nyújt dolgozói számára.

Szintén az egészségprogram részeként országszerte közel 250 Vállalati Egészségnagykövet támogatja a munkavállalókat egészségük megőrzésében. A 20. születésnapját ünneplő Lidl Magyarország Egészségnap néven egy, az éves szabadságkereten felüli plusz szabadságnapot is elérhetővé tesz. Ezt prevenciós egészségügyi vizsgálaton való részvétel céljából vehetik igénybe a munkavállalók. A vállalat sportos életmód támogatására is nagy hangsúlyt fektet. Utóbbi kapcsán béren kívüli juttatás keretében multifunkcionális sportbérletet biztosít a kollégák számára, valamint a saját alapítású céges futóklubjában és a különböző - nemcsak a Lidl által támogatott - sportrendezvényeken való részvétel feltételeit is megteremti.

Happy young people giving high five to a woman rejoicing the success in sport training outdoors.
A Lidl Helló egészség! programja helybe viszi az egészséget
Forrás: Studio Romantic - stock.adobe.com

Lidl Egészségprogram és Egészségnap

Az egészségtudatosság népszerűsítése jegyében indult el 2016 tavaszán a Lidl Egészségprogram, amely a Lidl Magyarország munkavállalói számára ingyenes, magánklinikai egészségügyi ellátásokat biztosít. 2023-ban például több mint 12 ezer vizsgálatot vettek igénybe ezáltal a Lidl dolgozói. A vállalat a szakellátásokat a Medicoverrel együttműködésben biztosítja, amely országos szinten 1 kórházzal, 12 klinikával, 20 laborponttal, 4 fogászati klinikával és több, mint 500 vidéki partnerrel rendelkezik.

A különböző labor- és diagnosztikai vizsgálatok, általános sebészeti, szemészeti, ortopédiai, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti és urológiai műtétek, hosszas várakozás nélkül, előre egyeztetett időpontban, színvonalas környezetben vehetők igénybe. (A műtétekhez és fekvőbeteg-ellátáshoz a nem Budapest 30 km-es vonzáskörzetében lakó munkavállalók számára díjmentes betegszállítás áll rendelkezésre!) A Lidl munkavállalói által leggyakrabban keresett vizsgálatok közé a különböző laborvizsgálatok, a bel- és a nőgyógyászati ellátások, valamint a gyógytorna tartoznak.

Annak érdekében, hogy a mindennapi rohanásban is legyen lehetősége időt szakítani a munkavállalóknak a vizsgálatokra, a Lidl Magyarország 2022-ben bevezette az Egészségnapot. Ez egy olyan, az éves szabadságkereten felüli szabadnap, amely prevenciós egészségügyi vizsgálatokon való részvétel céljából igényelhető és használható fel. A vállalat ezzel a törvényileg nem előírt plusz juttatással szeretne hozzájárulni a dolgozói egészégének megőrzéséhez. Az intézkedés fontosságát jól mutatja, hogy a 2023-as gazdasági évben a munkavállalók döntő többsége élt is ezzel a lehetőséggel.

A vállalat szeretné segíteni munkavállalói családtagjait is, ezért lehetővé teszi az egészégügyi biztosítás kiterjesztését a közvetlen hozzátartozókra is. Ezen túlmenően meghatározott típusú és számú járóbeteg-ellátásra, laborvizsgálatra, valamint receptfelíratásra akár a biztosított munkavállaló szülei, de akár házas- vagy élettárs szülei is jogosultak így.

 

A large group of people cross country running in nature.
Az egészséges életmódnak segít megakadályozni a betegségeket
Forrás: Halfpoint - stock.adobe.com

Vállalati Egészségnagykövetek

A Lidl Magyarország fontosnak tartja, hogy minél több lehetőséget biztosítson a munkavállalók egészségmegőrzésére, illetve megfelelő információkkal lássa el őket. A minél hatékonyabb egészségtudatos támogatás érdekében, az Egészségprogram részeként vezették be a Vállalati Egészségnagykövet (VENK) szerepkört. Jelenleg közel 250 - minden divízióban és területen legalább egy - VENK segíti az egészségprogramban a kollégákat. Az egészségnagykövetek évente egy edukációs rendezvényen vesznek részt, ahol speciális ismeretekkel és tudással lesznek gazdagabbak egészségmenedzsment témában.

Sportos életmód támogatása

Az egészséges életmód támogatásának jelentős része az is, hogy a Lidl Magyarország különböző sporttámogatási opciókat kínál a munkavállalói számára. A futást kedvelő munkavállalók számára megalakult a Lidl Runners Club, ahol hobbijukon keresztül kapcsolódhatnak egymáshoz a dolgozók, illetve motiválhatják egymást. A klubtagok megoszthatják egymással tippjeiket és tapasztalatikat, és különféle kihívásokat teljesíthetnek. Az áruházlánc ezzel is szeretné motiválni munkavállalóit a rendszeres testmozgásra.

Azok számára, akik szeretnék megmérettetni magukat valamilyen sportágban, szintén segítséget nyújt a Lidl egészségtudatos elkötelezettsége. A diszkontlánc bizonyos sportesemények nevezési díját átvállalja a munkavállalóktól. Az olyan események, mint a Vivicittá futóverseny vagy a Lidl Balaton-átúszás és áthúzás nagy népszerűségnek örvendenek a munkavállalók körében.

Továbbá ALL YOU CAN MOVE (AYCM) SportPass néven egy multifunkcionális sportbérletet igényelhetnek kedvező áron a munkavállalók, amellyel országosan több száz különböző sportcentrum látogatható korlátlanul. Uszodák, fitness-, boksz-, jóga- és mászótermek, tánccentrumok, korcsolya-, golf-, squash- és teniszpályák széles körének szolgálatatásai használhatók ki egyetlen sportkártyával. A klubtagok 700 elfogadóhelyen 200 mozgásformát próbálhatnak ki Magyarország 130 településén az év minden napján.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.